Als het gezin in de woonkamer zit, start de elektrische fiets in de …

Brandweerlieden reageren steeds vaker op brandende batterijen van elektrische fietsen, steppers, scooters of hoverboards. Het gezin van Brenda Mulder uit Schiedam ontsnapte aan een woningbrand nadat Brenda haar brandende fiets op tijd de straat op had gekregen.

Op de Boerhavelaan in Schiedam is gisteren de accu van een elektrische fiets in brand gevlogen. De fiets stond bij het gezin in de gang toen de accu begon aan te slaan, zegt Brenda Mulder (36) tegen Rijnmond. “Toen we het hoorden, zaten we in de woonkamer, er kwam overal rook uit. Dus ik heb het meteen naar buiten gehaald. Het vatte meteen vlam. Ik heb het omver gerold om de gevel te beschermen.” Voordat de brandweer arriveerde was het vuur met water geblust. “Omdat er giftige dampen naar buiten konden komen, moesten we allemaal naar buiten.”

Kinderen geschrokken

Haar drie kinderen zijn behoorlijk geschrokken, maar ze is vooral opgelucht. “Ik ben terug van winkelen, dus ik ben blij dat ik thuis was. Of wat als het ‘s nachts is gebeurd?” De fiets is van zijn zoon en hij gebruikt hem om in Vlaardingen naar school te fietsen: “Die hebben we van mijn vader gekregen, hij heeft hem een ​​paar jaar geleden op Marktplaatsen gekocht. De batterij doet de laatste tijd raar. Toen verklaarde hij dat het vol was, maar ineens was het leeg.’

De brandweer zal later vandaag de fiets pakken, hebben ze afgesproken. “Ze hadden het niet over het voorkomen van fietsaccubranden, maar ze gaven me een tip om het hoverboard van mijn zoon op het balkon te houden.” Haar vriend was niet meteen enthousiast over het idee. “Het is daar koud, dan weer heet, wat ook niet goed is voor een batterij.”

Onstabiele accu’s

Olof Waltman, de wijkbrandweerman in Schiedam, komt steeds meer verbrande batterijen tegen. “Dit is een groeiend probleem. Deze zomer hebben we een hele doos scooteraccu’s gehad die vlam vatte. En onlangs heeft iemand een scooterongeluk gehad. Hij is met de ambulance afgevoerd en de scooter is tegen de gevel gezet. Kort daarna hadden we de scooter op brand. om het uit te schakelen omdat het er was.” Daarnaast komt hij regelmatig in aanraking met vlammen van fietsen en hoverboards. “Deze accu’s hebben in principe geen onderhoud nodig, zolang je maar zorgvuldig met je spullen omgaat. Een batterij kan instabiel worden door vallen of stoten, en dan krijg je kortsluiting en een plotselinge burn-out.”

Vooral jonge mensen kunnen ruw omgaan met hun bezittingen, merkt hij op. “De meeste volwassenen zetten een fiets netjes op de standaard, kinderen willen de fiets wel eens neergooien.” Als een fiets of hoverboard is gevallen, is het belangrijk om de accu achteraf te controleren. ‘Als ze geschrokken zijn, kunnen ze opzwellen. Als je iets vreemds ziet, ga dan terug naar de dealer.”

Chinees en goedkoop

Om ongelukken te voorkomen, zegt hij, is het belangrijk om elektrische apparaten op te laden terwijl je wakker en alert bent. “Beter niet te ver weg, in een afgesloten ruimte met een rookmelder.” Het is belangrijk om te investeren in kwaliteit, in plaats van goedkope Chinese producten. “Vaak hebben ze niet de nodige veiligheidsmachtigingen. Gebruik altijd de originele oplader, anders kunt u de batterij overladen en oververhitten.”

In elk geval: Brenda accepteert de nieuwe elektrische fiets niet. “Mijn zoon schopt Vlaardingen gewoon.”

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond

Hoe vaak per dag is er eb en vloed?

Wat te zien in de Vendée? Wat zijn de mooiste plekjes in de Vendée?

  • Le Puy du Fou. Le Puy du Fou is een uniek pretpark in de Vendée. …
  • Marais Poitevin. Het natuurreservaat Marais Poitevin wordt ook wel het Groene Venetië genoemd. …
  • Fontenay-le-Comte. …
  • Ile de Noirmoutier. …
  • Ile d’Yeu …
  • Les Sables d’Olonne. …
  • La Roche-sur-Yon. …
  • Marais Breton

Wat te doen in de buurt van Les Sables D Olonne? Van het water Door de prachtige ligging aan zee in Sables d’Olonne is er genoeg te beleven voor watersporters. Naast zwemmen op een van de stranden is er ook de mogelijkheid om te surfen, waterskiën, zeilen, kitesurfen, peddelsurfen en nog veel meer.

Wat is eb en vloed kindertaal?

Bij vloed staat het water hoog en dicht bij de duinen. Laagwater betekent dat het water lager en verder weg staat. Soms vallen hele gebieden droog als het eb is. De aarde, de zon en de maan werken als magneten voor elkaar.

Hoe heet de stroom naar beneden? Het is de fase van het getij waarin het zeewater zich terugtrekt of terugtrekt. De stijgende of stijgende fase van het water wordt een overstroming genoemd.

Wat is eb en vloed wikikids? We merken de aantrekkingskracht van de maan en de aantrekkingskracht van de zon op de aarde door eb (laag water) en vloed (hoog water). Het is twee keer per dag laag water en twee keer per dag hoog water. Wat u moet weten over de zwaartekracht, is dat deze aanzienlijk afneemt naarmate de afstand groter wordt.

Wat is eb en wat is vloed?

Een stijging van de zeespiegel wordt hoogwater genoemd. Als het water op zijn hoogst staat, spreken we van hoogwater. Een daling van de zeespiegel wordt bodemdaling genoemd. Als het water op zijn laagst staat, noemen we het eb.

Waar zit het grootste verschil tussen eb en vloed? De Bay of Fundy heeft het grootste getijverschil ter wereld. Daar is het verschil tussen de stroming en het laag gemiddeld 15 meter en het grootste ooit gemeten verschil is 21,6 (!) meter. Tijdens een getijdeverandering van 12 uur stroomt ongeveer 115.000 miljard kubieke voet water van en naar de baai.

Wat gebeurt er bij eb? Magnetische Maan De Maan draait om de Aarde en trekt het water van de Aarde naar zich toe. Dit veroorzaakt overstromingen. De aarde draait langzaam en de maan trekt elke keer een ander stukje water aan. Als het water niet wordt aangetrokken door de maan, zal er een daling zijn.

Hoeveel keer per dag is het eb en vloed?

Het is de eb tussen de twee bergen: de eb. De aarde draait onder deze twee getijdenbergen door, daarom zien we twee keer per dag hoogwater en twee keer per dag laagwater.