Bosch eBike CEO: ‘Investeringen in Europa stabiliseren aanbod’

STUTTGART/REUTLINGEN (D) – Als toonaangevende leverancier van onderdelen voor elektrische fietsen kan Bosch worden gezien als een marktbenchmark. Met dat in gedachten ging het Britse vakblad CyclingIndustry News om de tafel met Claus Fleischer, CEO van Bosch eBike Systems, voor een update over alles wat met e-bikes te maken heeft.

(Door Mark Sutton, Cycling Industry.News)

Bosch wil productie dichterbij voor een betere greep op aanbod

Terwijl de fietsmarkt steeds meer transporteert, heeft Bosch een portfolio van bijna complete motoropties voor fabrikanten voltooid met een in beperkte oplage vervaardigde motor met een magnesium body, volledig gericht op de competitieve sector van elektrische mountainbikes. Volgens Claus Fleischer, CEO van Bosch e-bike Systems, die alle bases aan de dominante kant van de consumentenkant van zijn bedrijf behandelde, is dit een van de laatste stukjes van de puzzel. “Dit is onze superreactieve, supersportieve keuze die pure prestaties levert vanuit bochten en over obstakels. Er zijn zovelen van ons die gewoon hun training willen verbeteren, hun technieken willen verbeteren en willen concurreren. De CX Performance-lijn was zo succesvol, maar de CX Race Limited Edition Performance Line levert de beste reactiviteit die onze ontwerpers aankonden, door de rijder te helpen met tot 400% voetinvoer en de rijdynamiek te verbeteren.

Met een gewicht van 2,75 kilogram is de nieuwe aandrijfeenheid de lichtste aandrijving in het hele Bosch-assortiment en wordt geleverd met een koppelkick van 85 Nm die zelfs boven de 120 tpm ‘explosieve ondersteuning’ biedt; uiteraard binnen de wettelijke kaders met betrekking tot motorfietsen in Europa.

Het is natuurlijk een randproduct, maar het is een weerspiegeling van de brede kerk die elektrisch fietsen in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. Met professionele elektrische wielrennen heeft de markt dezelfde diepgang, misschien zelfs meer dan de markt voor niet-motorfietsen, en een massale aantrekkingskracht op klanten, wat nog niet is bereikt. Voor fietsenwinkels is dat geweldig nieuws.

De vraag is natuurlijk één ding, maar het aanbod is iets heel anders en het is algemeen bekend dat er hardnekkige gaten in de e-bike-markt zijn die nog steeds bestaan. Met zijn unieke positie in omvang en dus in de vraag van de industrie, loopt Bosch voorop in de strijd tegen andere elektronicagiganten om de levering van belangrijke componenten veilig te stellen, om nog maar te zwijgen van andere grondstofkwesties, nieuwe en potentiële conflicten en het besef dat scherpe vele andere complicaties, die alles schaden, van prijzen tot leveringsschema’s.

“Onvoorspelbare gebeurtenissen zijn zo gewoon geworden. We hebben nog meer Covid-lockdowns gehad in China en logistieke problemen die havens hebben getroffen”, zei Fleischer over het huidige geopolitieke klimaat. “Om ons in te dekken tegen elektronicatekorten, hebben we geprobeerd onze elektronica opnieuw te ontwerpen om het gebruik van andere componenten. Dit zal doorgaan tot volgend jaar, dus onze kwetsbaarheid is verminderd. De meesten voorspelden een afkoeling van de economie tot volgend jaar. Als gevolg hiervan zou de vraag moeten afnemen en kunnen we daardoor het aanbod verbeteren. Wat Taiwan betreft , het gaat niet zozeer om de fietsindustrie als wel om de escalatie van politieke conflicten. Natuurlijk zal elk probleem met betrekking tot de halfgeleiderindustrie gevolgen hebben voor de fietsindustrie. Met dit alles in gedachten kijken we nu naar investeringen in de Verenigde Staten Staten en Europa in dergelijke componenten en, zoals wat meestal het geval is, zal de fietsindustrie dichter bij de productie komen om een ​​betere grip op het aanbod te krijgen.”

Er is in Europa een grote bereidheid om te betalen voor meer koppel en soms watt aan energie

Duidelijk onder de indruk van de vooruitgang in Portugal, waar buitenlandse en lokale investeringen zijn toegenomen om een ​​cluster van productiebedrijven op één plek te krijgen, vermoedt Claus dat er meer joint ventures in Europa zullen worden opgericht, klaar voor wat hij ziet als veelbelovende vooruitzichten voor de toekomst. . – fietsen markt. Bosch zelf heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in Europa.

De markt zal proberen om te gaan met prijzen, wetende dat fietsen het altijd goed doen na een recessie dankzij hun lage kosten. Dat is natuurlijk een hele klus wanneer de wereldmarkten sterk gefocust zijn op een mogelijk langdurige recessie. Aangezien elektrische fietsen duurder zijn dan gewone fietsen, hoe denkt Claus dan over hoe zijn klanten deze uitdaging aangaan? “Ik denk dat we nu twee effecten zien. Ten eerste is er in Europa de afgelopen zes of acht jaar een grote bereidheid geweest om te betalen voor meer koppel en soms watt aan energie. De bereidheid om te betalen voor een grotere actieradius wordt dus gedreven door de vraag van de consument naar de ontwikkeling van krachtigere motoren en grotere batterijen. Dat stijgt elk jaar. Het lijkt er echter op dat dealers en consumenten een natuurlijke grens hebben bereikt, waarbij de metingen niet verder kunnen gaan binnen de grenzen van een 25 km/u e-bike en de beschikbare installatieruimte. Dus daarmee hebben we een natuurlijke limiet en nu beginnen we om te keren naar minder gewicht en minder kosten, wat betekent minder Nm en Wh. Deze vraag naar lagere prijspunten zie je nu snel bij klanten ontstaan”, legt Fleischer uit.

Veiligheid staat centraal in wat we doen, omdat e-bikes hierdoor meer kunnen fietsen.

Als prijs de nieuwe prioriteit is voor consumenten, wat is dan de visie van Bosch op een nieuwe grote stap voorwaarts in het verwezenlijken van de langetermijnvisie van e-bikes die de straat op gaan? Met andere woorden: veiligheid.

WWW.CYCLINGINDUSTRY.NEWS