Compacte elektrische fiets: de verwachte trend van 2023

In Duitsland al populair, in Nederland nog minder: de compacte e-bike. Dit is een tussenstap tussen een elektrische fiets en een vouwfiets. De kenmerken van deze e-bike zijn lage hoogte, lagere instap en gemakkelijk op te bergen. Daarom wordt de compacte e-bike ook wel hangfiets genoemd.

De fietshanger neemt weinig ruimte in beslag. Deze kleine versie van de e-bike parkeer je gemakkelijk onder de kapstok. Dankzij het lichte gewicht neem je de compacte elektrische fiets overal mee naartoe. Ideaal voor wie op de bovenste verdieping woont of er vaak op uit wil trekken met zijn caravan of camper.

In deze blog lees je alles over onze favoriete compacte e-bike.

Onze favoriete compacte elektrische fiets

Onze favoriete compacte e-bike is de 2023 Compact Hybrid 500 van het merk Cube, verkrijgbaar in oranje of wit. Deze fiets is een ideale trapondersteunde fiets voor iedereen van jong tot oud. Ideaal om mee te nemen naar het werk, op vakantie of als je met de boot vertrekt. De kenmerken van deze compacte e-bike van Cube zijn: klein, handzaam en makkelijk aan te passen aan elk type fietser en elke omgeving. Door deze eigenschappen zit de compacte e-bike in de verwachte e-bike trends van 2023.

Doordat de framebuizen van deze kubus goed geplaatst zijn, kun je snel op- en afstappen. Dankzij het verstelbare stuur en de verstelbare zadelpen is de zithouding eenvoudig aan te passen aan elke gebruiker. Handig als je bijvoorbeeld de Compact Hybrid deelt met familie.

Meer over de motor en accu

De Compact Hybrid 500 heeft een motor van het bekende merk Bosch – de Bosch Performance Line. Bij de Compact Hybrid staat de motor centraal. Ga zorgeloos kilometers door het bos en naar je werk. Met de Performance Line bereik je een topsnelheid van 25 kilometer per uur.

En nu meer over de batterij. Dit is een Bosch PowerPack 500. Zoals de naam van de accu al doet vermoeden, is de accucapaciteit 500 Wh. Met een volle accu bereik je afstanden tussen de 50 en 110 kilometer. Liever een groter assortiment? Het is mogelijk om de batterij te upgraden.

Meer weten over deze Cube Compact Hybrid 500 uit 2023?

Maak je liever een afspraak voor een proefrit op Fietsvoordeelshop.nl in een fysieke winkel bij jou in de buurt? Een proefrit maken is gratis en vrijblijvend.

De fietsen zijn uiteraard extreem duurzaam. Als je goed voor je fiets zorgt, gaat hij al snel meer dan tien jaar mee. Bij elektrische fietsen ligt dat net iets anders. Bij correct gebruik hebben bijna alle componenten ook een levensduur van tien jaar.

Is een fiets in Duitsland goedkoper?

In Duitsland is de btw ook 2% lager dan in Nederland en België. Zo bespaar je al snel €100 op de meest luxe elektrische fietsen. Fietsen hoort bij Nederland, daarom krijg je niet snel het idee dat een e-bike in Duitsland goedkoper is. Toch is het zo!

Wat is beter bafang of Bosch?

Wie is de sterkste? Bafang houdt het vrij eenvoudig met de ontwikkeling van hun middenmotoren. Het overgrote deel van de e-bikes met middenmotor van deze fabrikant ondersteunt een maximaal koppel van 80 Nm, wat betekent dat Bafang een krachtiger motorsysteem biedt dan Bosch en de meeste andere merken.

Is de Bafang middenmotor goed? Bafang is al marktleider op het gebied van voorwielmotoren en doet het ook goed op het gebied van middenmotoren. Doordat ze veel produceren is de kans op kinderziektes en kleine onhandige foutjes niet zo groot. De ervaring leert ook dat Bafang een van de meest betrouwbare E-Bike systemen is.

Welke motor is het beste voor een elektrische fiets? Gebruik je de e-bike voor dagtochten in de stad of door de polders, dan is een voorwielaangedreven motor prima in orde. Maar het gebrek aan pk’s maakt een elektrische fiets met voorwielmotor ongeschikt voor de paden. Wil je de fiets daarvoor gebruiken, dan kun je het beste kiezen voor een middenmotor. ‘

Wat is het beste merk middenmotor?

Top 5: beste middenmotormerken! Bosch. Bafang. Shimano stappen. Broers.

Welk motormerk is het beste voor een elektrische fiets? De beste alleskunner: Bosch Active Line Plus ‘Biedt een zeer soepele en gelijkmatige ondersteuning. Er zijn ook iets stillere motoren. Of juist wat minder vloeibaar. Tegelijkertijd is Active Line Plus krachtig genoeg.

Wat is de beste middenmotor voor een fiets? Beste middenmotor elektrische fiets De testwinnaar is de Flyer Upstreet 5.0 met 5 sterren en een 8.6. Ook de Koga E-Nova EVO PT kreeg 5 sterren, met een klein verschil van 8,4.

Wat is het beste merk van elektrische fietsen?

Vier keer Beste Koop voor Stella De Morena Premium, de Livorno Premium, de Citta Superior MDS en de Vicenza Superior werden door AD Fietstest 2022 panelleden omarmd met de titel Beste Koop.

Wat is een goede goedkope elektrische fiets? De 5 beste goedkope e-bikes

  • 1 Villette la Joie elektrische fiets € 1.044. Ben je op zoek naar de beste allround e-bike die licht en veelzijdig is maar niet te veel kost? …
  • 2 Villa’s le Bonheur € 1.069. …
  • 3 Popal Sway € 1.249. …
  • 4 Windgoo B3 elektrische mini-scooter € 415. …
  • 5 vrienden.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste elektrische fiets? Een van de best geteste e-bikes is de Flyer GoTour6 5.00 625Wh. Deze fiets is getest in combinatie met een Bosch Performance Line middenmotor, een 625 Wh accu en een Bosch Intuvia display. De fiets heeft acht naafversnellingen, voorvork- en zadelpenvering en hydraulische schijfremmen.

Is het kopen van een gestolen fiets strafbaar?

U kunt een boete, taakstraf of gevangenisstraf krijgen als u een gestolen product (zoals een fiets) koopt en de politie komt erachter. Het kopen (of verkopen) van gestolen goederen is een strafbaar feit, dit wordt handling genoemd.

Wat gebeurt er als je een gestolen fiets koopt? Iedereen die vermoedt dat het product gestolen is, maar het toch koopt, maakt zich schuldig aan het ontvangen van gestolen goederen. Als je wordt betrapt op het stelen van een fiets, wordt de fiets in beslag genomen en krijg je een boete. Vaak is dit rond de €250, maar bij een dure fiets kan het bedrag hoger uitvallen.

Hoe weet je of een gebruikte fiets is gestolen? U kunt het fietsdiefstallogboek gebruiken om te controleren of een fiets als gestolen is geregistreerd.

Wat is de straf voor het stelen van een fiets?

BeschrijvingStraf voor fietsendiefstal
1e fietsendiefstal€ 300,00
Herhaalde diefstal van een fiets⬠450 uur ambtenarij of 36 uur ambtenarij
Herhaalde fietsendiefstal3 weken gevangenisstraf

Wat is de boete voor diefstal? Diefstal wordt gezien als een ernstig misdrijf: een misdrijf (en geen misdrijf). De maximumstraf is dan ook niet mild: er kan een maximumstraf van vier jaar gevangenisstraf of een boete van de vierde categorie (circa 20.000 euro) worden opgelegd. De rechter heeft ook de mogelijkheid om bij diefstal een taakstraf op te leggen.

Wat doet de politie met gestolen fietsen? Als u aangifte heeft gedaan van diefstal, wordt uw fiets automatisch ingeschreven in het register fietsendiefstal. De politie gebruikt dit logboek om de eigenaar van een geborgen fiets te vinden.

Wat is het beste moment om een fiets te kopen?

Als je een koopje wilt doen, is het winterseizoen aan te raden voor het kopen van een nieuwe fiets. De keerzijde is dat je dan minder keuze hebt omdat je afhankelijk bent van wat de fietsenmakers nog hebben. Als je verwend wilt worden met de keuze en het nieuwste wilt hebben, ga dan in het voorjaar winkelen.

Wat is een goede prijs voor een fiets? Erg dure fietsen kunnen oplopen tot een aanschafprijs van †1500 of meer. Er zijn ook fietsen te koop hoger dan dat bedrag, maar vaak zijn dit hele bijzondere merken of met specifieke accessoires. Voor een goede standaardfiets waarmee je dagelijks zo’n 7 kilometer naar je werk rijdt, ben je zo’n € 1000 kwijt.

Kun je onderhandelen over een fiets? Onderhandelen kan altijd. U kunt bijvoorbeeld vragen of er iets is dat “voor de prijs kan doen” (bijvoorbeeld als het een model uit een eerdere collectie is) en/of een gratis batterij-upgrade of in ieder geval één extra accessoire kan bevatten.

Wanneer kun je het beste een elektrische fiets kopen? En als je wilt wachten tot de prijs van je fiets zakt. Als je dat allemaal niets kan schelen, lijkt de beste prijs voor de fiets aan het einde of net aan het begin van het kalenderjaar te zijn.