De nieuwe elektrische fietsen in Hasselt werken met een alcoholslot in de app

Hasselt lanceert hiervoor nieuwe deel-e-bikes en werkt hiervoor samen met Hoppy. Vanaf 1 april zijn er 200 elektrische fietsen beschikbaar op 100 parkeerterreinen. Elektrische trappen zijn op dit moment niet beschikbaar. En verrassend genoeg kun je in weekendnachten de fietsen alleen lenen na een bloedalcoholtest in de app.

Na afloop van het proefproject met elektrische fietsen en scooters van DOTT in december en een positieve evaluatie moest de stad zich opnieuw aanmelden op de markt. Deze keer viel de keuze op Hoppy als leverancier, een bedrijf uit Oost-Vlaanderen dat al actief is in Gent, Mechelen en Blankenberge.

“We hebben opnieuw gekozen voor een flexibel deelsysteem dat past in een centrumstad als de onze”, zegt Marc Schepers (RoodGroen+), wethouder Mobiliteit. “We starten begin februari met de vervanging van de huidige DOTT e-bikes. Vanaf 1 april plannen we een grote uitrol met in totaal 200 e-bikes. Dit aantal willen we op termijn verder verhogen.”

Geen steps

Voorlopig zijn er nog geen elektrische scooters, die zijn minder veilig. Bovendien voegen ze volgens het stadsbestuur geen waarde toe aan het reguliere deelfietsaanbod van Mobit – dat ook behouden blijft – en nieuwe e-bikes.

De beschikbaarheid, locaties en prijzen van e-bikes check je in de Hoppy app. Fietsen moeten geleend en teruggebracht worden op 100 vaste parkeerplaatsen binnen en net buiten de binnenring. Dit kan later worden aangepast.

Alcoholslot

Hoppy zorgt voor maximale veiligheid en informeert gebruikers over de wegcode, het dragen van een helm, veiligheid en hoffelijkheid. In de app is een alcoholslot ingebouwd. “Gebruikers die de fiets op een weekendavond willen gebruiken, moeten eerst een reactietest afleggen. Dronken gebruikers die niet slagen, krijgen geen toegang”, zegt Kenny Vercruysse, CEO van Hoppy.

Een rit met een Hoppy e-bike kost 0,2 euro per minuut, na eenmalige activeringskosten van 1 euro. Abonnementen zijn ook beschikbaar.

Welke e-step legaal 2023?

OnderwerpNieuwe e-step eisen
Verplichte helmNeen
Rijbewijs vereistNeen
RegistratievereisteJa
Plek op de wegFietspad

Welke e-scooters zijn legaal? De meeste elektrische scooters (scooters) zijn niet toegestaan ​​op de openbare weg. U mag alleen de weg op met een e-step als de overheid (RDW) het type heeft aangemerkt als bijzondere bromfiets. Segway en Swing zijn bijvoorbeeld toegestaan. In dit geval is het wettelijk gezien een snor of een bromfiets.

Welke e-scooters zijn RDW-legaal? Voor elektrische scooters, die volgens de wet bijzondere bromfietsen zijn, heeft u geen rijbewijs nodig. Denk aan een Ninebot van Segway E of Swing Trike. Voor andere typen, zoals een scooter of Go-Ped, heeft u een bromfietsrijbewijs nodig.

Welke stap is goedgekeurd? Deze 6 elektrische scooters mogen de weg op

  • Lopen met de trapondersteuning! (Ideaal voor onderweg)…
  • Driewieler. En daarmee hebben we al het eigenlijke scootergedeelte van deze lijst met straatlegale e-scooters. …
  • Schommel driewieler. …
  • Kickbike Vet Max. …
  • Kickbike-cruise. …
  • Andere bijzondere bromfietsen.

Welke elektrische step legaal 2022?

Er is GEEN rijbewijs nodig voor de elektrische scooter als het type e-step wordt gezien als een bijzondere bromfiets. Dit betekent dat de scooter van Ninebot by Segway legaal gebruikt kan worden zonder een rijbewijs te hebben. Voor andere typen (motorscooters zoals de Go-Ped) moet je weer een rijbewijs (AM) hebben.

Welke elektronische trap is RDW goedgekeurd? De Kickbike Cruiser lijkt veel op een fiets, maar dan zonder pedalen. Deze Kickbike scooter behoort tot de categorie bijzondere bromfietsen en is goedgekeurd door de RDW. U kunt met deze elektrische step op de openbare weg rijden. De Kickbike Fatmax is de off-road versie van de Kickbike Cruiser.

Wat is een e-step met trapondersteuning?

Waarom is de e-step verboden? Waarom mogen veel elektrische scooters niet op de openbare weg? Elektrische scooters worden beschouwd als een motorvoertuig. Ze moeten dus voldoen aan de eisen van het voertuig. Er zijn eisen voor bijvoorbeeld fietsen, e-bikes, bromfietsen, motorfietsen en auto’s.

Wat is trapondersteuning? Wat is een e-scooter met trapondersteuning? U stapt zelf op deze e-step. De hulpmotor zorgt ervoor dat je sneller gaat. Maar niet sneller dan 25 kilometer per uur.

Welke Segway mag op de openbare weg?

Segway OV toegestaan ​​op openbare weg Algemeen gebruik van de Segway i2 & x2 is in Nederland toegestaan ​​op fietspaden en trottoirs, mits een maximumsnelheid van 25 km per uur wordt aangehouden. Bij gebruik op de stoep is de maximaal toegestane snelheid 6 km per uur.

Welke elektrische scooter is legaal in 2022? De elektrische step moet minimaal 2 en maximaal 4 wielen hebben; De scooter kan niet harder rijden dan 25 km/u en kan niet worden opgevoerd; De scooter moet voor rode en witte reflectoren zijn, of voor rode en gele reflectoren.

Welke elektronische trap is RDW goedgekeurd? De Kickbike Cruiser lijkt veel op een fiets, maar dan zonder pedalen. Deze Kickbike scooter behoort tot de categorie bijzondere bromfietsen en is goedgekeurd door de RDW. U kunt met deze elektrische step op de openbare weg rijden. De Kickbike Fatmax is de off-road versie van de Kickbike Cruiser.

Is de Segway Ninebot g30 max toegestaan ​​in Nederland? ! De Segway Ninebot Max G30E 2 mag in Nederland niet op de openbare weg!

Hoe duur is een Tier step?

Meestal betaal je € 1,00 starttarief om de elektrische scooter te ontgrendelen. Daarnaast betaal je gemiddeld € 0,20 per minuut. Dat wil zeggen, u betaalde ongeveer € 5,- voor een rit van 20 minuten.

Hoe snel is een TIER scooter? Het is een deelscooter van de nieuwe generatie met grotere banden, 40 kilometer autonomie en een maximale snelheid van 20 km/u volgens de Duitse wettelijke norm.

Hoe oud moet je zijn voor de TIER stage? Je bent 16 jaar of ouder. Je hebt geen rijbewijs nodig. U hoeft geen kenteken aan te vragen. Je hebt geen helm nodig.

Hoeveel betaal je voor de Lime step? U betaalt een vooruitbetaling en een tarief per minuut om Lime te gebruiken. Gemiddeld betaal je een starttarief van € 1,00 en € 0,15 per minuut gebruik. Voor een rit van 15 minuten betaal je 3,25 €.

Hoe duur is een bird step?

Nadat je de Bird-app op je telefoon hebt gedownload en een account hebt aangemaakt, kun je een scooter lenen. Je hoeft geen abonnementsgeld te betalen, maar betaalt per rit (1 euro 25 cent per minuut).

Hoe snel gaat de stap van een vogel? Welke BIRD Elektrische Scooter gebruikt Bird Merken/modellen Xiaomi M365, Ninebot ES2 en Ninebot ES4 elektrische scooters. Al deze modellen zijn vergelijkbaar, met een maximumsnelheid van zo’n 25 km/u en een actieradius van zo’n 20-30 kilometer.