De populariteit van e-bikes onder jongeren neemt toe

Het is onmogelijk te zeggen hoeveel jongeren een elektrische fiets gebruiken. Wel is duidelijk dat het aantal verkochte kinder- en jeugdfietsen veel kleiner is. Niet alleen het aantal verkochte fietsen daalt, maar ook bromfietsen, scooters en snorfietsen. Wat voor de één een gezond alternatief is voor de brommer of scooter, is voor de ander minder gezond.

Jongeren tussen de 12 en 16 jaar bewegen te weinig. In deze leeftijdsgroep beweegt 33,5% volgens de richtlijnen. Beweging is belangrijk. Bewegen voorkomt aandoeningen als hart- en vaatziekten, diabetes en depressie. Daarnaast wordt onder jongeren met een elektrische fiets roekeloos rijgedrag waargenomen. Het aantal slachtoffers dat ernstig gewond raakt tijdens het rijden op een elektrische fiets is gestegen van 4% in 2016 naar 22% in 2022. Is de populariteit van de e-bike reden tot zorg?

Toename van het aantal ongelukken met de elektrische fiets

Jongeren die gebruik maken van e-bikes raken steeds vaker betrokken bij verkeersongevallen met ernstig letsel als gevolg. De toename van het aantal is eenvoudig te verklaren: hoe meer jongeren een e-bike kopen, hoe meer jongeren een ongeluk krijgen. Tot nu toe lijkt de e-bike nog geen probleem te zijn. Politici denken er net zo over. Er is nog geen minimumleeftijd voorgesteld voor het gebruik van een e-bike.

Het is de moeite waard om te weten dat u zelf veel kunt doen om uw veiligheid op de weg te vergroten. Hieronder leest u de belangrijkste maatregelen.

Vermijd steppend wegfietsen

Op een scooter rijden op een e-bike kan ervoor zorgen dat je fiets sneller gaat dan jij. Dus eerst instappen, dan een been naar links en rechts, op het zadel zitten en wegrijden.

Pas snelheid aan de omstandigheden

Met een e-bike is het mogelijk om snelheden tot 25 kilometer per uur te halen. Alleen omdat het mogelijk is, wil nog niet zeggen dat je dat tempo ook daadwerkelijk moet volhouden. Kijk goed naar het wegdek, het aantal bochten en het verkeer om je heen.

Zorg dat je goed te zien bent

Zorg dat je goed zicht hebt op onverlichte wegen of paden. Daarnaast is het belangrijk dat andere weggebruikers u ook goed kunnen zien. Hoe doe je dat? Zorg dat je altijd verlichting bij je hebt. Vindt u verlichting op batterijen onhandig? Kijk dan naar de verlichting op de accu.

Mate van duurzaamheid afhankelijk van vervangingseffect

Jongeren en jonge werkenden kopen steeds vaker een elektrische fiets. In sommige gevallen wordt gekozen voor een e-bike als vervanger van de auto of het openbaar vervoer. In dit geval is de elektrische fiets wel degelijk duurzaam te noemen. Stappen jongeren over van een e-bike naar een gewone fiets? Dan is de e-bike minder duurzaam te noemen.

Favoriete elektrische fiets voor jongeren

Uit onderzoek blijkt dat vooral e-bikes voor recreatief gebruik en woon-werkverkeer het goed doen onder jongeren. Wil je een elektrische fiets kopen? Bekijk hier onze #1 elektrische stadsfiets voor jongeren.

Cortina E-U1 N7 2023

Cortina E-U1 N7 2023 is een elektrische fiets waarmee je comfortabel afstanden naar je werk of school kunt overbruggen. Zowel dames- als herenvarianten zijn verkrijgbaar met een aanschafprijs van € 1.609. Deze Cortina e-bike heeft een Bafang voorwielmotor. De plaatsing van de motor zorgt voor een goede gewichtsverdeling van de fiets en extra stabiliteit.

Hoeveel km fietspad in Nederland 2022?

Hoeveel kilometer rijdt u per jaar? Hoeveel kost fietsen in Nederland? In totaal rijden Nederlanders zo’n 15 miljard kilometer per jaar. Dat is ruim 880 kilometer per persoon, verdeeld over zo’n 250 tot 300 fietstochten.

Hoeveel km fietspaden in Nederland in 2022? Nederland telt bijna 35.000 kilometer aan fietspaden. Dat blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond op basis van gegevens uit de Routeplanner van de Fietsersbond. Nederland heeft 35.000 kilometer aan fietspaden.

Hoeveel fietsen in Nederland in 2022? Nederland is een fietsland. De brancheverenigingen BOVAG en RAI schatten dat er zo’n 23,4 miljoen fietsen zijn op een bevolking van 17,5 miljoen. Maar ook voor korte ritjes gebruikt men vaak de auto en heeft niet iedereen een fiets.

Welke provincie fietst het meest?

In de provincie Utrecht wordt het meest gefietst, logischerwijs fietsen deze provincies ook de meeste kilometers per hoofd van de bevolking. Utrechters fietsten gemiddeld 3,4 kilometer per dag. In Noord-Holland was dat 3,3 kilometer.

Waar staan ​​de meeste fietsen? Nergens ter wereld wordt zoveel gereden als in Nederland. Niet omdat het hier plat is, maar omdat men hier hard heeft gevochten voor fietsen. Hierdoor rijden chauffeurs ook beter.

Is een e-bike handig?

Voordelen van e-bikes De snelheid en mate van ondersteuning zijn eenvoudig in te stellen, iedereen kan met een e-bike overweg. En dat is meteen het voordeel van een e-bike, want met veel minder inspanning kun je veel meer kilometers afleggen. De fiets doet het meeste werk.

Is een elektrische fiets vermoeiend? Fietsen in een normaal tempo is een oefening met matige intensiteit. Ook wordt de e-bike aan matig intensieve inspanning onderworpen. Maar als je dezelfde afstand op een e-bike aflegt, doe je minder dan op een gewone fiets.

Kun je afvallen op een elektrische fiets? Als je op een e-bike onderweg bent en een lange rit voor de boeg hebt, verbrand je zo’n 200 tot 300 calorieën per uur.

Wat is het nadeel van een elektrische fiets? Beperkt bereik: de batterijcapaciteit is mogelijk te laag. Vooral als de batterij na verloop van tijd verslijt. Fietsen zonder elektrische ondersteuning is op sommige e-bikes veel zwaarder dan op een gewone fiets. Onderhoud en reparatie zijn relatief duur.

Hoe gezond is fietsen met een e-bike eigenlijk?

Uit een nieuwe EU-studie blijkt dat elektrisch trappen net zo gezond is als fietsen zonder ondersteuning. Dankzij ondersteuning fietsen mensen immers vaker en verder dan op een gewone fiets. Op een e-bike steek je de middelste groene laag van de verkeersdriehoek over. En dat is gezond.

Wat zijn de nadelen van een elektrische fiets? 5 redenen om geen e-bike te kopen

  • Er worden steeds meer e-bikes gestolen. …
  • Elektrische fietsers lopen meer kans ernstig gewond te raken. …
  • Op een e-bike verbrand je minder kilocalorieën. …
  • E-bikes zijn slechter voor het milieu. …
  • De accu van de e-bike is niet oneindig.

Hoeveel km per dag e-bike? Als vuistregel kan worden aangenomen dat u bij normaal gebruik (25 km/u, matige wind, zonder veel inspanning) zo’n 12 tot 14 kilometer per 100 Wh kunt rijden. Dit betekent dat je met een lichtgewicht 200 Wh accu ongeveer 25 kilometer kunt rijden met matige trapondersteuning.

Wat is momenteel de beste elektrische fiets?

Nieuwe Stella Morena uitgeroepen tot e-bike van het jaar. Niet alleen heeft de vakjury van de RAI onlangs de Stella Morena uitgeroepen tot beste e-bike van 2021, ook het publiek roemde onze prachtige e-bike als “best getest”!

Wat is de beste e-bike voor dames? Uit de beste dames e-bike lijst van 2022 is de Yorkbike Cooldrive II e-bike momenteel de best beoordeelde dames e-bike 2022. Deze damesfiets is voor iedereen betaalbaar en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Wat is de beste elektrische fiets met middenmotor? De beste middenmotor elektrische fiets De testwinnaar is de Flyer Upstreet 5.0 met 5 sterren en 8.6. Ook de Koga E-Nova EVO PT scoorde 5 sterren met een klein verschil van 8,4. De rest van de top tien scoorde minimaal 8 punten of meer van de 4,5 sterren.

Wat is de beste elektrische fiets volgens de Consumentenbond?

De Cube e-bike kwam als beste uit de test. Een goed en goedkoper alternatief is de Pegasus fiets. Opmerking: meer fietsen wonnen de test.

Wat is de best geteste elektrische fiets 2022? De elektrische stadsfiets van 2022 is Sparta d-Rule Energy (€3399). Eervolle vermeldingen gingen naar de QiO Eins P-5 (€3.699) en de Specialized Como 5.0 IGH (€6.000).