Deze gigantische fabrikant van elektrische fietsen ging bijna failliet

Een elektrische fiets trekken is bijna onmogelijk. Vooral vorig jaar schoten de verkoopcijfers door het dak. Daarom is het verbazingwekkend dat een van de beroemdste fabrikanten van deze voertuigen bijna failliet ging. VanMoof had een zwaar jaar door grote financiële tegenwind.

VanMoof is niet alleen een toonaangevende fabrikant van elektrische fietsen wereldwijd, maar maakt ook deel uit van de glorie van Nederland. Het Amsterdamse bedrijf timmert al een tijdje aan de weg. Overal zie je fietsen, vooral in Nederland, in het straatbeeld.

Elektrische fiets zeer populair maar VanMoof had het moeilijk

Het is ongelooflijk, maar waar: enkele maanden geleden had VanMoof het erg moeilijk op de markt voor elektrische fietsen. Volgens het Financieele Dagblad had de producent de meeste moeite met het betalen van de rekeningen.

Het bedrijf stond daardoor op de rand van het faillissement. Volgens het jaarverslag gaf VanMoof aan het geld heel snel nodig te hebben. Dankzij de kapitaalinjectie van Britse en Chinese investeerders wist het het hoofd boven water te houden.

Ze zijn niet de enigen

VanMoof is niet de enige fabrikant van elektrische fietsen die een zwaar jaar achter de rug heeft. Zelfs wielergigant Giant (geen woordspeling bedoeld) moest zich wenden tot leveranciers van onderdelen voor tijdelijke betalingen, meldde Cycling Industry News.

VanMoof is en blijft een intrigerend bedrijf. De daar gemaakte fietsen kosten tussen de 2500 en 3,00 euro, maar gebruiken een goedkope naafmotor, waardoor ze goedkopere fietsen maken dan bijvoorbeeld Europese merken als Urban Arrow, Riese & Müller en Gazelle.

VanMoof is voor een ‘kikkerlandbedrijfje’ behoorlijk groot

Bij VanMoof zullen in eerste instantie niet veel koppen rollen. Met zo’n 900 medewerkers is het nog steeds een groot bedrijf. Daarnaast heeft het winkels in onder meer Noord-Amerika, Europa en Azië waar je hun elektrische fiets kunt kopen.

Dit is een beetje waar de schoen het bedrijf wringt. Zoveel werknemers en fysieke winkels over de hele wereld zijn een dure grap. Gelukkig komen de investeringen op het juiste moment en ziet de toekomst van VanMoof er voorlopig nog rooskleurig uit.

Dit is ook goed nieuws voor veel fans van het merk. VanMoof is van plan de V Concept e-bike uit te brengen en geeft toe: deze elektrische fiets is een heel mooi beest.

Deze gigantische fabrikant van elektrische fietsen ging vorig jaar bijna failliet

Hoe lang gaat een ketting van een e-bike mee?

Hoe lang gaat een kettingblad mee? Vaak is het tandwiel pas na een stuk of vijf kettingbladen aan vervanging toe, maar dit is natuurlijk afhankelijk van het merk messen en de (weers)omstandigheden. Ook kunt u regelmatig controleren of uw tandwielen aan vervanging toe zijn.

Hoe vaak moet de ketting worden vervangen? Afhankelijk van de staat van onderhoud, de weersomstandigheden en de omgeving waarin u fietst, slijt uw ketting. Het bepaalt ook wanneer het tijd is voor een nieuwe. Een vuistregel die je kunt hanteren is dat het verstandig is om de ketting ergens tussen de 3000 en 5000 km te vervangen.

Wat is de gemiddelde levensduur van een elektrische fiets?

Gemiddeld gaat een e-bike 8-12 jaar mee. Gelukkig heb je wel enige controle over hoe lang je e-bike meegaat. Bij goed onderhoud hebben vrijwel alle onderdelen een levensduur van 10 jaar. De enige uitzondering hierop is de batterij.

Is 7000 km veel voor een elektrische fiets? Hoe meer gereden kilometers, hoe groter de kans op slijtage van tandwielen, ketting en assen. Een fiets die 3000-7000 kilometer heeft afgelegd is op zich nog redelijk goed.

Hoeveel km kan de motor van een elektrische fiets mee? Een e-bike met een accu van 200 watt kan zo een afstand van ongeveer 25 km afleggen met de sterke ondersteuning van de motor. Gebruik je de support engine minder? Dan wordt het 40 km. De gekozen ondersteuningsmodus heeft ook invloed op hoeveel km de batterij van de elektrische fiets meegaat.

Wat kost een ketting voor elektrische fiets?

Het vervangen van de ketting kost €10,- bij de goedkoopste fietsenmaker uit ons onderzoek. Minimaal €104 tegen de duurste prijs.

Hoe lang gaat een elektrische fietsketting mee? De 1.000 mijl-regel Om deze versnelde cassette- en tandwielslijtage te voorkomen, is een algemene vuistregel om je fietsketting elke 1.000 mijl te vervangen.

Hoe duur is een nieuwe ketting op een fiets?

Wat krijg je voor een tweedehands elektrische fiets?

Kwam er voorheen 20 procent per jaar bij, nu liggen de verkoopprijzen van gebruikte elektrische fietsen duidelijk hoger. In de regel is een e-bike die bij aankoop € 2.500 kostte, na drie jaar nog steeds (ongeveer) € 1.000-1.200. We gaan ervan uit dat de batterij nog goed is.

.

Hoeveel km kan een motor van een elektrische fiets mee?

Een e-bike met een accu van 200 watt kan zo een afstand van ongeveer 25 km afleggen met de sterke ondersteuning van de motor. Gebruik je de support engine minder? Dan wordt het 40 km. De gekozen ondersteuningsmodus heeft ook invloed op hoeveel km de batterij van de elektrische fiets meegaat.

Hoeveel kilometer is veel voor een elektrische fiets?

Hoeveel km gaat de Bosch middenmotor mee? Tot nu toe zijn er niet veel duidelijke cijfers beschikbaar over hoe lang een gemiddelde motor als een Bosch gemiddeld meegaat. Kilometerstanden variëren van 17.000 tot ruim 40.000 km.

Is 4000 km lang voor een elektrische fiets? Als een e-bike 5 jaar meegaat en een fiets zonder motor 10 jaar, dan zijn de jaarlijkse kosten voor een gewone fiets 80 euro en voor een e-bike 400 euro. Als u de e-bike wilt verwijderen, moet u ongeveer 4.000 kilometer per jaar afleggen. Als je naar de leaseprijzen kijkt, is de e-bike ongeveer 4 keer duurder.

Wat kost een nieuwe motor voor een elektrische fiets?

Een goede middenmotor elektrische fiets van bijvoorbeeld Bafang of Bosch kost minimaal 2.000 euro. Wil je keuze, dan is het dus aan te raden om te beginnen met een budget tussen de 2.000 en 2.500 euro.

Hoe lang gaat een elektrische fietsmotor mee? Gemiddeld gaat een e-bike 8-12 jaar mee. Gelukkig heb je wel enige controle over hoe lang je e-bike meegaat.

Hoeveel kost een nieuwe motor van een elektrische motorfiets? Een goede middenmotor elektrische fiets van bijvoorbeeld Bafang of Bosch kost minimaal 2.000 euro. Wil je keuze, dan is het dus aan te raden om te beginnen met een budget tussen de 2.000 en 2.500 euro. Niet iedereen heeft dezelfde mening over de verschillen tussen verschillende motoren.