Een elektrische fiets vat vlam in de schuur van Beltmolen

Politie en brandweer werden maandagavond rond 21.45 uur gealarmeerd voor een brand in een boerderij achter een woning aan de Beltmolen in Weert.

Een in een schuur geparkeerde e-bike vatte ter plekke vlam. De bewoner merkte de brand zelf op en belde direct de brandweer.

Toen de politie arriveerde, doofde de bewoner zelf de vlammen door de batterij te besproeien met water uit een tuinslang. Vervolgens sloot hij de schuurdeur om te voorkomen dat er zuurstof bij de brand kwam en deze zich verder ontwikkelde. Nadat de brandweer de deur had geopend, laaide het vuur opnieuw op.

De brandweer had het vuur snel onder controle. De fietsaccu is door de brandweer losgeschroefd en in een emmer water gezet voor verdere koeling. Ook de jerrycan benzine die in de schuur stond gestald puilde uit door de hitte, maar vatte gelukkig geen vlam. De pitcher werd ook gekoeld in de tuin.

De brand veroorzaakte aanzienlijke schade aan de schuur. Stichting Salvage was betrokken bij het herstellen van de schade na de brand.