Elektrische fietsen: vijf modellen waar we naar uitkijken in 2023

In 2022 kwamen er veel interessante en innovatieve elektrische fietsen op de markt. Maar er is een nieuw jaar aangebroken waarin naar verwachting veel moois voorhanden zal zijn.

Autotechnologie, productie en benzineprijzen zijn nog steeds torenhoog. Daarom kiezen steeds meer mensen voor elektrische fietsen als alternatief. Ze groeien dus nog steeds in populariteit.

Deze elektrische fietsen mag je dit jaar niet missen!

Reden genoeg dachten we om in 2023 eens te kijken naar het aanbod elektrische fietsen. We kunnen bijna niet wachten op deze vijf modellen. Jij ook niet?

1. Desiknio X20 Gravel

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze nieuwe elektrische fiets van Desiknio een Mahle X20 motorsysteem, met een actieradius van 80 kilometer. De fiets is voorzien van een aantal leuke accessoires. Bijvoorbeeld: Mahle X20 Range Extender, PulsarONE Display en Tublous Fly Rack. De gehele e-bike weegt slechts 12 kg en het instapmodel kost 7.495 euro.

2. Mate SUV

Deze e-bike is een goed alternatief als je ritten wilt maken die te kort zijn voor een auto, maar te lang voor een ‘gewone’ fiets. De Mate SUV is een soort elektrische bakfiets. Het voertuig heeft een frame van 90 procent gerecycled aluminium, een middenmotor van 250 W en Enviolo-versnellingsnaven. De elektrische fiets heeft een laadvermogen van 210 liter en is nu beschikbaar voor pre-order.

3. Vello’s nieuwe opvouwbare elektrische fiets

We weten nog niet alles over deze e-bike, maar wat we wel weten is dat je hem niet wilt missen! Vello lanceert in 2023 een vouwfiets met een nieuwe handgeschakelde versnelling. Kopers hebben de keuze uit drie of zes versnellingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Schlumpf Speed ​​Drive-versnellingssysteem of het Schlumpf Mountain Drive-versnellingssysteem. We hebben nog geen nieuws over de prijs of releasedatum, dus houd ons in de gaten voor meer informatie.

4. Cairn E-Adventure Rambler

Op deze elektrische fiets hoef je waarschijnlijk niet zo lang te wachten. De tweewieler wordt eind januari verwacht. De vorige editie van E-Adventure was al indrukwekkend. Het had een Campagnolo Ekar 13-speed groep, die het een snelle maar stabiele ondersteuning geeft. Daarom is de kans groot dat deze nieuwe Rambler ook succesvol zal zijn. De e-bike kost 4.874 euro.

5. BMC Roadmachine 01 AMP X

Hoewel deze fiets al in november werd gelanceerd, is hij nu slechts in zeer beperkte hoeveelheden verkrijgbaar. De BMC Roadmachine 01 AMP X is niet alleen een lichtgewicht elektrische fiets, maar ook de eerste e-bike van BMC met het TQ-HPR50 systeem. Deze nieuwe motor biedt tot 50 Nm koppel en is gekoppeld aan een 360Wh batterij. Daarnaast heeft de tweewieler een geïntegreerd twee-inch display. Naar verwachting zullen er in 2023 meer exemplaren op de markt komen.

5 elektrische fietsen waar we echt niet op kunnen wachten in 2023

Kan een elektrische fiets in brand vliegen?

Kan een fietsaccu vlam vatten? Het kan inderdaad gebeuren: een fietsaccu kan vlam vatten. Denk echter niet dat het elke keer gebeurt; ‘Geluk hebben’ gaat niet alleen over een incident. Maar als het misgaat, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Kan een fietsaccu spontaan ontbranden? De Fietsersbond kent de oorzaak van spontane ontbranding van accu’s. “Als je elektrische fiets valt of er iets scherps op terechtkomt, kan de accu beschadigd raken. Hierdoor kan kortsluiting in de accu ontstaan.

Wat is de veiligste elektrische fiets?

Ga jij voor de veiligste weg? Dan is er een V-light voor jou: op sommige elektrische fietsen zit een achterlamp in de accu die met twee stralen een rode V op de weg maakt. Die V wijst niet naar achteren, maar wikkelt zich als het ware om je fiets als een vorm van bescherming.

Wat is op dit moment de beste elektrische fiets? Nieuwe Stella Morena uitgeroepen tot E-bike van het jaar. Niet alleen heeft de vakjury van de RAI onlangs Stella Morena uitgeroepen tot beste e-bike van 2021, ook het grote publiek heeft onze prachtige e-bike in ontvangst genomen met de titel Best Tested!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste elektrische fiets? De Cube e-bike kwam als beste uit de test. Een goede en goedkopere optie is een fiets van Pegasus. Opmerking: meer fietsen kwamen als beste uit de test.

Kan een elektrische fiets de hele nacht aan de lader?

Veel mensen hangen hun elektrische fiets dag en nacht aan de oplader. Dat is niet altijd verstandig. Slimme fietsladers stoppen automatisch zodra de accu vol is, zodat je hem zonder gevolgen continu op het lichtnet kunt aansluiten. Bij andere accu’s kunt u het beste de adapterstekker uit het stopcontact halen nadat deze volledig is opgeladen.

Hoe vaak mag je een e-bike accu opladen? Om diepe ontlading te voorkomen, wordt aanbevolen om de batterij minimaal elke twee maanden volledig op te laden. Sommige accu’s kunnen in die periode aan de lader blijven, een andere fabrikant adviseert dit niet te doen. Lees daarom altijd de handleiding die bij de elektrische fiets zit.

Kan de accu van de elektrische fiets tegen vorst? Een accu van een elektrische fiets kan tegenwoordig veel hebben, maar temperaturen onder nul dienen te worden vermeden vanwege het risico op condensvorming in de accu. Bij strenge vorst (of temperatuur onder de 10 °C) zijn chemische processen in de accu niet bruikbaar.

Wat kost een elektrische fiets aan stroom per jaar?

Laadkosten Een kilowattuur (1kWh) kost in Nederland gemiddeld 0,25 euro. Wie 400 Wh nodig heeft om de batterij op te laden, is 0,25 : 1000 kWh x 400 Wh = 0,10 euro kwijt. Een fee kost je dus slechts 0,10 eurocent. Gemiddeld verbruik je 100 Wh voor 12 tot 14 kilometer.

Hoeveel kost het opladen van een elektrische fiets in 2022? Een kWh kost in augustus 2022 ongeveer 0,67 euro. Een kWh is gelijk aan 1000 Wh, dus 400 Watt kost 0,27 euro. En als je dat elke dag doet, betaal je minder dan 100 euro per jaar. Kortom, ondanks de stijgende elektriciteitsprijs is het opladen van een accu nog steeds zeer betaalbaar!

Wat kost een e-bike service? In 2021 hebben we gekeken naar basisserviceprijzen bij 40 fietsenwinkels. Deze varieerden van € 50 tot € 110. De scherpe en gangbare prijs voor een dienst ligt rond de €60. Dat is zonder vervangende onderdelen.

Wat kost een elektrische fiets per maand?

Een fiets kost rond de €3000 €6,50 per maand. Deze prijs is afhankelijk van de waarde van je elektrische fiets. Wilt u meer informatie over het verzekeren van uw fiets?

Wat kost een fiets per maand? Voor een fiets gelden de normale afschrijvingsregels, dus maximaal 20% per jaar. Dat is slechts € 800 na een jaar op een fiets van € 1000. De afschrijving kost dus € 16,60 per maand.

Wat kost een elektrische fiets per jaar aan stroom? Op jaarbasis kost het zo’n 15 euro als je de elektrische fiets neemt. Met de auto ben je alleen al ruim 700 euro aan benzinekosten kwijt.

Wat is de beste elektrische fiets van 2022?

Urban E-bike van het Jaar 2022 is de Sparta d-Rule Energy (€3399). Eervolle vermeldingen gaan naar de QiO Eins P-5 (3699) en de Como Specialized 5.0 IGH (€ 6000).

Wat is volgens de Consumentenbond de beste elektrische fiets? De Cube e-bike kwam als beste uit de test. Een goede en goedkopere optie is een fiets van Pegasus. Opmerking: meer fietsen kwamen als beste uit de test.

Wat is de beste elektrische fiets met middenmotor? Beste middenmotor elektrische fiets De winnaar van de test is de Flyer Upstreet 5.0 met 5 sterren en 8.6. Ook de Koga E-Nova EVO PT scoorde 5 sterren en een nipt verschil van 8,4. De rest van de top 10 scoorde minimaal een 8 of hoger met 4,5 sterren.

Welke is de beste elektrische damesfiets?

Uit de lijst van de beste elektrische damesfiets 2023 is de Yorkbike Cooldrive II e-bike momenteel de best beoordeelde elektrische damesfiets 2023. Deze damesfiets is voor iedereen toegankelijk en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Welke elektrische fietsen komen als beste uit de test? De Kalkhoff Endeavour 3. B is de overtuigende testwinnaar. De Kalkhoff is geleverd en getest met een 500 Wh accu en kost dan †2699. Met een 400 Wh accu kost hetzelfde model ⬠2499 en zelfs dan zou †met een iets kleinere actieradius †ook een overtuigende winnaar zijn op de proef.

Wat is momenteel de beste elektrische fiets?

Nieuwe Stella Morena uitgeroepen tot E-bike van het jaar. Niet alleen heeft de vakjury van de RAI onlangs Stella Morena uitgeroepen tot beste e-bike van 2021, ook het grote publiek heeft onze prachtige e-bike in ontvangst genomen met de titel Best Tested!

Wat is de beste elektrische fiets voor vrouwen? Uit de lijst van de beste elektrische damesfiets 2022 is de Yorkbike Cooldrive II e-bike de best beoordeelde elektrische damesfiets 2022. Deze damesfiets is voor iedereen toegankelijk en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.