FAQ over het ‘nieuwe’ fietstarief: het extra wiel

Wij bieden een flexbudget aan voor medewerkers, waarom een nieuw fietsplan?

Het flexibel budget draagt ​​gedeeltelijk bij aan het terugverdienen van de fiets, maar de kosten van onderhoud, reparatie en verzekering worden belastingvrij door de werknemer gedragen. Bij elektrische fietsen kunnen deze kosten hoog oplopen. Daarnaast valt deze regeling ook onder WKR en worden de premies vaak niet gerealiseerd.

Heeft het nieuwe fietsplan impact op de reiskostenvergoeding?

De vervoersvergoeding kan niet belastingvrij worden betaald op dagen dat de werknemer met de fiets naar kantoor komt. Er zijn mogelijkheden om een ​​eventueel verlies voor de werknemer te herinvesteren in de huurprijs zonder extra kosten voor de werkgever.

Heeft het nieuwe fietsplan impact op het pensioen en vakantiegeld?

Het nieuwe fietsplan kan gevolgen hebben voor pensioenen en vakantiegeld. Afhankelijk van hoe je het als bedrijf regelt, is het verstandig om zo te handelen dat de werknemer niet in een nadelige positie terechtkomt.

Hoe werkt de BTW-aftrek bij fietslease?

De btw kan volledig worden terugbetaald tot een bedrag van € 749,- inclusief btw (dit is maximaal € 130,-). Btw-aftrek is uitgesloten voor een bedrag hoger dan € 749,- (inclusief btw).

Hoe werkt bijtelling?

Voor officiële fietsen (ook alleen voor zakelijk gebruik) geldt altijd een toeslag van 7% voor privégebruik, meestal betaald uit het brutoloon van de werknemer. De toeslag van 7% wordt berekend over de door de fabrikant gehanteerde adviesprijs.

Wat als mijn medewerker vervroegd uit dienst gaat?

Eerst wordt gekeken of een andere werknemer de fiets wil overnemen of dat de fiets naar de nieuwe werkgever kan. Dit is eenvoudig te organiseren in het platform. Is dit niet het geval, dan betaalt de werkgever een bedrag ineens. Er zijn daarom diverse opties die in het schap kunnen worden opgenomen, wij helpen u graag met het ontwerp.

Download de whitepaper Vernieuwd fietsplan, aantrekkelijk voor werkgever en werknemer voor meer informatie

Hoe bereken je voordeel fietsplan?

Bereken uw toeslag Stap 1: Ga na in welke belastingschijf u valt op basis van uw bruto jaarinkomen. Stap 2: Vraag wat het budget is voor een nieuwe fiets. Stap 3: Bepaal hoeveel 37,10 of 49,50% van het budget wordt besteed. Stap 4: Trek de heffingskorting af van de verkoopprijs van de fiets.

Hoeveel bespaart het fietsplan? Zijn belastingvoordeel met het fietsplan is al snel 42%. Afhankelijk van de regeling van je werkgever betaal je de officiële fiets uit de reiskostenvergoeding, uit vakantiedagen of vakantie-uren, maar altijd uit delen van het brutoloon.

Hoeveel krijg je terug met een fietsplan? Uw maximale heffingskorting is € 749. Bij een bruto salaris van € 2.500 per maand is uw belastingaftrek 38%. Bedrag boven € 749 – u betaalt 100% zelf. Rekenvoorbeeld Fietsplan (op basis van afgeprijsde fietsen):

Hoe bereken je fietsplan?

Je koopt een fiets voor 1000 euro. Als je dit normaal betaalt, kost het 1000 euro. Laat je het verrekenen met je brutoloon, dan krijg je +/- 600 euro minder. Zonder fietsplan kost de fiets je dus 1.000 euro.

Hoe werkt het fietsplan voor 2022? Plan voor fietsen in 2022. Het komt erop neer dat werknemers via hun werkgever een nieuwe fiets kunnen kopen met belastingaftrek. In het geval van een elektrische fiets scheelt dit snel geld. Niet voor niets zien werknemers de fiets als de meest gewaardeerde secundaire arbeidsvoorwaarde.

Hoe werkt een brutoloonfiets? Om gebruik te kunnen maken van de voordelen van een dienstfiets moet de werknemer vanaf 1 januari 2020 7 procent van de consumentenadviesprijs (inclusief btw) van de fiets bij zijn inkomen tellen. De hoogte van de toeslag is loon in natura, maar kan worden meegenomen in de definitieve vergoeding van de werkkostenregeling (WKR).

Hoe werkt bijtelling lease fiets?

Hoe werkt optellen? Dit komt ten goede aan degenen die de fiets van het bedrijf privé gebruiken. Hij of zij betaalt loonbelasting over de waarde van die vergoeding (opslag). De toeslag bedraagt ​​7% op de adviesverkoopprijs van de fiets en toebehoren (inclusief btw) per jaar.

Hoelang betaal je de fietsvergoeding? Fietsregeling in 2021. Voor het privégebruik van een (elektrische) fiets komt een toeslag van 7% per jaar. Dit is een eenvoudige regeling vergelijkbaar met een autoregeling van de zaak. De toeslag moet worden toegepast op de consumentenprijs inclusief accessoires.

Wat is de bijtelling voor een zakelijke fiets? Via de toeslag betaalt u belasting over het privégebruik van de dienstfiets. De toeslag houdt in dat je 7% van de waarde van de fiets bij je salaris optelt.

Is fiets leasen interessant?

Een fiets huren is goedkoper dan zelf kopen: als je een fiets leaset en na afloop van het contract ophaalt, bespaar je gemiddeld 40% ten opzichte van het particulier kopen van dezelfde fiets. Wil je je fiets na het leasecontract niet ophalen, dan is dat natuurlijk nog voordeliger.

Wat is goedkoper om een ​​fiets te kopen of te huren? Leasen is goedkoper dan kopen omdat je met je zakelijke fiets geniet van de voordelen van een leasemaatschappij. De leasemaatschappij geeft immers een flinke korting per fiets omdat ze fietsen groot inkoopt. Soms duizenden tegelijk.

Hoe werkt bijtelling ZZP fiets?

Fiets voor eenmanszaken en bedrijven Dit mag als u de fiets voor minimaal 10% zakelijk gebruikt. Voor de inkomstenbelasting bedraagt ​​de toeslag 7% van de adviesprijs van de fiets. De adviesprijs kunt u bekijken op bijtellingfietsvandezaak.nl. Deze toeslag van 7% tel je als zelfstandige bij je inkomen op.

.

Is fietsplan verplicht voor werkgever?

Is de werkgever verplicht om mee te doen? Uw werkgever is niet verplicht om deel te nemen aan het Fietsplan. Deelname aan het Fietsplan voor werkgevers is echter geheel gratis. U kunt de werkgever ook een deel van de kosten aanbieden.

.