
Geld lenen bij een bank
De fietslening is een lening onder de vorm van een persoonlijke lening waarmee men de aankoop van een (elektrische) fiets kan financieren. Een elektrische fiets is vele duurder dan een gewone fiets, het is dus een investering. Als jij een fietslening neemt dan kan jij het kostprijs spreiden over meerdere maanden.
Welke uitgave kan men financieren?
Een lening voor een elektrische fiets dient om een nieuwe fiets te kopen, maar dit kan afhankelijk zijn van kredietverstrekker tot kredietverstrekker. Bijvoorbeeld Cetelem biedt onderandere de mogelijkheid om tot 110% van het bedrag te lenen. Zodat u ook bijkomende fiets accessoires kan aanschaffen zoals fietskledijn, helm, batterij, en evetueel extra fietsverlichting en fietsverzekeringen. Lenen van geld om een fiets te kopen is het het meest interessant onder de vorm van een lening op afbetaling. Andere grote banken zolas de BNP Paribas Fortis en KBC bieden reeds specifieke fietsleningen aan met interessante rentevoeten. Bij een lening voor een speedpedelcs en elektrische fietsen valt bij Beobank de lening voorwaarden onder die van een autolening. Voordeel daarvan is dat jij nog goedkoper geld kan lenen om bijvoorbeeld een elektrische fiets te kopen. Jij kan nog altijd bij elke kredietverstrekker vragen om een lening op afbetaling zonder specifiek doeleinde af te sluiten. Nadeel daarvan is dat de rentevoet een stuk hoger zal liggen omder er geen geen specifiek verantwoorde aankoop moet bewezen worden. Er bestaat tegenwoordig genoeg mogelijkheden om de aankoop van een elektrische fiets te financieren. Wij raden aan om de leningen goed met elkaar te vergelijken.
Waarom is een elektrische fiets een goede investering?
Elektrische fietsen zijn heel populair, bijna de helft van de verkochte fietsen is elektrisch. Dit kan gaan van elektrische vouwfietsen tot elektrische moutainbikes. Het aanbod van elektrische fietsen is om een zeer korte termijn snel gegroeid. Een elektrische fiets heeft heel veel voordelen, dat is een reden van de stijgende populariteit. Bij verschillende banken kan men tegenwoordig goedkoop een lening aanvragen om een fiets te kopen. Tenslotte is een elektrische fiets is goedkoper dan een auto en milieu vriendelijker. Het opladen van een elektrische fiets is ook goedkoop en kan door eenvoudigweg door een stekker in te steken. De kostprijs hangt sterk af van de laadcapaciteit en de spanning van een elektrische fiets. De kostprijs van het opladen van een elektrische fiets zal per herlaadbeurt enkele eurocentjes kosten. Voor een gewone elektrische fietsen zijn er niet veel verplichtingen, maar bij een speedpedelec is het wel vereist om deze in te schrijven bij de Dienst Inschrijving Voertuigen en de speedpedelec fiets moet voorzien zijn van een kentekenplaat. Bij een speedpedelec kan een verzekering kan dan verplicht zijn, maar men betaald geen verkeersbelasting. Mensen die regelmatig met de fiets naar hun werk rijden kunnen in aanmerking komen op een belastingvrije fietsvergoeding van 0,23 euro per kilometer. Er zijn ook interessante finaciele mogelijkheden voor ondernemingen om een fiets te kopen. In sommige gemeenten kunnen particulieren ook subsidies of premies krijgen voor de aankoop van een elektrische fiets.
Fietsleningen vergelijken
Eerder in het artikel hebben wij u aangeraden om fietsleningen te vergelijken. Er kunnen verschillen zijn tussen verschillende kredietverstrekkers onderling. Daarom raden wij u aan om een kijkje op de website van een kredietgever te bezoeken om beter te weten te komen welke lening het best bij uw situatie past. Hieronder vindt u een tabel om kennis te maken met enkele fietsleningen. Via onderstaande tabel kan u fietsleningen vergelijken.