Gazelle en Sparta verkopen de meeste e-bikes van Nederland

17 november 2022 9:41 uur

Gewijzigd: 17 november 2022 09:52

Nederland telt nu 3,8 miljoen elektrische stadsfietsen. Gazelle en Sparta zijn de afgelopen twee jaar de twee grootste e-bike merken gebleven.

Dit is de conclusie van een nieuwe Multiscope-studie over de Nederlandse markt voor elektrische fietsen. Gazelle is marktleider en heeft nu een aandeel van 17%. Sparta volgt met een marktaandeel van 15%. Twee jaar geleden hadden zowel Gazelle als Sparta een belang van 16%.

Stella komt op de derde plaats met een marktaandeel van 12%. Stella heeft de hoogste spontane naamsbekendheid: 51% van de mensen noemt Stella wanneer gevraagd wordt naar een fabrikant van e-bikes. Stella heeft ook de hoogste “top of mind” (26 procent), wat betekent dat mensen als eerste aan dat merk denken als ze aan elektrische fietsen denken.

Fysieke winkel belangrijkst

Batavus staat op de vierde plaats (9%). Het marktaandeel van Giant groeide in twee jaar tijd van 4 naar 8%, waarmee het merk op de vijfde plaats kwam.

Bijna kwart fietst alleen op e-bike

Elektrische stadsfietsen koop je meestal in een fysieke winkel: 86 procent van de mensen koopt ze in de winkel. Van de speed pedelecs, de krachtige e-bikes die 45 km/u halen, koopt 60 procent via internet. Ook kopen jongeren onder de 24 jaar vaker een e-bike via internet dan oudere groepen.

Uit een onderzoek van het RIVM deze week bleek dat 23% van de Nederlanders alleen e-bikes gebruikt. Zelfs 6 procent van de Nederlanders wisselt de e-bike af met een gewone fiets.

Luister ook de Bright Podcast:

E-bike kopen? Hier moet je op letten:

Volgens het RIVM-onderzoek worden e-bikes relatief vaker gebruikt door ouderen, vrouwen, mensen met overgewicht en mensen met een lichamelijke beperking. Ruim 30% van de vrouwen gebruikt alleen een elektrische fiets, tegenover 19% van de mannen.

Wat is de beste Gazelle fiets?

Altijd weten wat er aan de hand is? Download de gratis RTL Nieuws app en blijf op de hoogte.

Gazelle Ultimate wint AD Fietstest 2022 Onze Ultimate C8+ HMB Belt en Ultimate C380 HMB e-bikes winnen “Best Tested” in de categorie “Elektrisch sportief woon-werkverkeer” in de AD Fietstest 2022!

Wat is beter Amslod of Stella? Weinig andere merken kunnen Amslod en Stella evenaren, dus deze twee merken zijn echt de baas. Het is verrassend dat Amslod en Stella niet veel van elkaar verschillen. De fietsen van beide merken zijn van uitstekende kwaliteit. De prijs verschilt ook niet veel.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste elektrische fiets? Een Cube e-bike kwam als beste uit de test. Een goed en goedkoop alternatief is een fiets van Pegasus. Opmerking: meerdere fietsen kwamen als winnaars uit de test.

Welk merk is beter Batavus of Gazelle?

Wat betekent de afkorting HMB in Gazelle? Zo staat een Gazelle elektrische fiets met HMB in de naam voor Bosch techniek middenmotor en een Gazelle elektrische fiets met HMS in de naam voor Shimano techniek middenmotor.

De elektrische fietsen van Batavus en Gazelle lijken in veel opzichten op elkaar. Terwijl ik in de praktijk wat vaker mensen een elektrische fiets van Gazelle zie kopen, is het verschil klein. De Gazelle en Batavus e-bikes zijn vergelijkbaar qua prijsklasse, eigenschappen, goede grip en prestaties.

Wat is momenteel de beste elektrische fiets?

.

Vier keer Beste Koop voor Stella De Morena Premium, de Livorno Premium, de Citta Superior MDS en de Vicenza Superior werden door AD Fietstest 2022 panelleden omarmd met de titel Beste Koop.

Wat is de best verkochte e-bike? Iedereen in Nederland kent Gazelle. Het fietsenmerk bestaat bijna 130 jaar, is vooral bekend van de stadsfietsen en e-bikes en is het best verkochte fietsenmerk van Nederland. Een Gazelle is sportief, mooi vormgegeven en vooral: oersterk.

  • Wat is de beste goedkope elektrische fiets? De 5 beste goedkope ebikes
  • 1 Villette la Joie elektrische fiets € 1.044. Ben je op zoek naar de beste allround e-bike die licht en veelzijdig is maar niet te veel kost? …
  • 2 Villette le Bonheur € 1.069. …
  • 3 Popal Sway € 1.249. …
  • 4 Windgoo B3 Mini Elektrische Scooters € 415. …

Welke e-bike is beter Koga of Gazelle?

5 Chamonix Gazelle C7 €899.

Beide mooie fietsen, wat betreft de versnellingen sluit ik me aan bij de voorgaande opmerkingen, geen noemenswaardig verschil. De sterke punten van de Gazelle zijn wat mij betreft de simpele en degelijke constructie, wat ik minder vind zijn de schijfremmen en het erg rechte stuur.

Is Koga de beste e-bike? De KOGA E-Worldtraveller kwam als winnaar uit de bus in de AD-fietstest met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze sterke en lichte KOGA wint in de categorie E-Touring en Trekking Bikes.

Wat is de levensduur van een elektrische fiets?

Welk merk elektrische fiets is het beste? Nuova Stella Morena verkozen tot E-bike van het jaar. Niet alleen de vakjury van de RAI riep onlangs de Stella Morena uit tot beste e-bike van 2021, maar ook het grote publiek verwelkomde onze prachtige e-bike met de titel Best Tested!

Gemiddeld gaat een e-bike tussen de 8 en 12 jaar mee. Gelukkig heb je enige controle over de levensduur van je e-bike. Bij goed onderhoud hebben bijna alle onderdelen een levensduur van 10 jaar. De enige uitzondering is de batterij.

Hoe lang kun je op een elektrische fiets rijden? Als algemene regel kan worden aangenomen dat u bij normaal gebruik (25 km/u, matige wind, zonder al te veel inspanning) 12 tot 14 kilometer per 100 Wh kunt rijden. Dit betekent dat je met een lichtgewicht 200 Wh accu op gemiddeld niveau zo’n 25 kilometer kunt afleggen met trapondersteuning.

Is het verstandig om een tweedehands elektrische fiets te kopen?

Is 4000 km veel voor een elektrische fiets? Gaat de e-bike 5 jaar mee en de niet-gemotoriseerde fiets 10 jaar, dan heb je voor de gewone fiets 80 euro afschrijving en voor de e-bike 400 euro per jaar. Als je een e-bike wilt verwijderen, moet je ongeveer 4000 kilometer per jaar fietsen. Kijk je naar de leaseprijzen, dan is een e-bike ongeveer een factor 4 duurder.

Met een gebruikte elektrische fiets kunt u vele honderden euro’s besparen. Maar let goed op de kwaliteit van de accu en pas op met e-bikes ouder dan 7 of 8 jaar. Wij geven advies bij het kopen van een tweedehands e-bike.

Wat is de levensduur van een Bosch middenmotor?

Wat kost een goede tweedehands e-bike? Meestal zie je online een verkoopprijs van € 700 tot € 850. Betaal je veel minder voor de fiets omdat de accu niet meer toereikend is, dan is het natuurlijk altijd een optie om de nieuwe accu te kopen. Controleer of het model nog beschikbaar is.

Ook slijt de aandrijflijn vaak sneller door de extra zware belasting van de motor. Er zijn nog niet veel duidelijke gegevens beschikbaar over de gemiddelde levensduur van een middenmotor als Bosch. De afstanden variëren van 17.000 tot ruim 40.000 km.

Wat is het beste Nederlandse fietsmerk?

.

1. Gazelle. Als je het hebt over de beste fietsmerken van Nederland, dan kom je al decennia bij Gazelle. Gazelle is opgericht in 1892.

Wat is het best verkochte fietsmerk? Iedereen in Nederland kent Gazelle. Het fietsenmerk bestaat bijna 130 jaar, is vooral bekend van de stadsfietsen en e-bikes en is het best verkochte fietsenmerk van Nederland.

Wat is het beste fietsmerk? Welk fietsmerk past het beste bij jou? Wat ons betreft zijn Gazelle, Sparta en Batavus 3 van de beste fietsmerken van dit moment. Natuurlijk zijn er ook veel andere merken die geweldige fietsen maken, bijvoorbeeld Puky en Loekie.

Wat is beter Gazelle of Batavus?

Wat is een merk A fiets? Het grote verschil tussen merk A en merk B is: merken A bouwen hun fietsen om de beste kwaliteit te bereiken. De B-merken willen een e-bike zo betaalbaar mogelijk maken. Extreem hoge kortingen verspreiden is daarom niet per se een goed teken.

De elektrische fietsen van Batavus en Gazelle lijken in veel opzichten op elkaar. Terwijl ik in de praktijk wat vaker mensen een elektrische fiets van Gazelle zie kopen, is het verschil klein. De Gazelle en Batavus e-bikes zijn vergelijkbaar qua prijsklasse, eigenschappen, goede grip en prestaties.

Is Batavus een goede fiets? De Batavus Stream is uitgeroepen tot “Beste van de Test” in de jaarlijkse onafhankelijke elektrische fietstest van de Consumentenbond! Daarnaast werd de Batavus E-Diva uitgeroepen tot “Best Buy”. De Consumentenbond voert jaarlijks een onafhankelijke keuring uit van een assortiment elektrische fietsen.