In 2022 worden er drie keer meer accu’s van e-bikes gestolen

22 december 2022 15:33 uur

Gewijzigd op 22 december 2022 15:35 uur

In 2022 worden er drie keer meer accu’s van elektrische fietsen gestolen dan vorig jaar. Dat blijkt uit de politiegegevens, aldus het ANP.

In december werden bijna 4.500 accu’s van e-bikes gestolen, vergeleken met iets minder dan 1.500 vorig jaar. Een accu van een elektrische fiets is al snel honderden euro’s waard.

Politie zet lokfietsen in

“Het stelen van een e-bike is zo’n goed verdienmodel voor een crimineel dat ze zelfs fietsen stelen op bestelling”, zegt Guus Wesselink van Stichting Aanpak Fiets- en E-bike robatori (SAFE). “Politie sneuvelt on the job en dit gaat ten koste van handhaving en toezicht op e-bikediefstal. Ook zijn zowel e-bikes als accu’s nog steeds niet geregistreerd met een VIN. Het is een vangstvrij voor criminelen.”

E-bikes worden steeds populairder: 3 op de 10 Nederlanders rijdt op een e-bike

Getest: nieuwe Sparta e-bike

Ook de politie ziet de toename van batterijdiefstal van e-bikes als een probleem en wil dat mensen alerter zijn op deze veelvoorkomende vorm van diefstal. “Een accu is al gauw meer dan € 500 waard. Een gestolen fiets, inclusief accu, kan al snel meer dan € 1.000 opbrengen. Het is ook mogelijk dat meer criminelen zich tot deze vorm van criminaliteit wenden. Regelmatig worden lokfietsen ingezet om potentiële dieven te vinden”, aldus de politie. De schade dit jaar is bijna 5 miljoen euro.

Vorig jaar waren er 22.593 meldingen van diefstal van elektrische fietsen. Dit was een forse stijging ten opzichte van de twee voorgaande jaren.

Wat kost een tracker voor mijn fiets?

Gazelle en Sparta verkopen de meeste e-bikes van Nederland

Het is het beste om het slot door het voorwiel en het frame te halen en het vervolgens ergens aan te bevestigen. Het voorwiel is eenvoudig te verwijderen. Ook goed om te weten: fietsendieven vernielen vaak het slot vlak bij de grond. Probeer daarom het slot zo hoog mogelijk te sluiten.

Sinds enkele maanden kan je ook bij fietsendealers een gps laten installeren door het Nederlandse bedrijf Tracefy. Deze tracker kost 179 euro. Er is ook een abonnement voor connectiviteit, zodat je weet waar je fiets is, en andere functies zoals ritinformatie, geofencing en bewegingsalarm.

Kan ik mijn fiets volgen? Track en trace met GPS De simkaart geeft de locatie door aan je smartphone. Vaak is hij gekoppeld aan een app, zodat je op je smartphone precies kunt zien waar je fiets is en waar hij heen gaat. Zo weet je of iemand je fiets verplaatst of steelt. Vaak kun je diefstal direct in de app melden.

Wat kost een GPS voor op de fiets?

Wat is de beste fietstracker? De beste GPS tracker voor op de fiets is de TKMARS Mini GPS Tracker, omdat hij lekker compact is, perfect en nauwkeurig werkt en de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft!

Kun je een elektrische fiets volgen? Verschillende fabrikanten bieden je nieuwe elektrische fiets aan met track en trace. Maar je kunt ook GPS-apparatuur op je fiets laten installeren, al dan niet via een verzekeraar. Het biedt geen 100 procent garantie tegen diefstal, maar de kans om je fiets terug te zien is veel groter.

Wat kost een fiets accu testen?

De Garmin Edge Explore is enigszins vergelijkbaar met de Edge 830, maar dan iets eenvoudiger. Zo kost het toestel maar €199,- en is het erg makkelijk in gebruik, waardoor dit toestel perfect is voor de recreatieve fietser.

Hoeveel data verbruikt een GPS? Gemiddeld gebruikt de GPS-tracker gedurende een maand ongeveer 4-5 MB aan data.

  • Kosten: De kosten van een fietsaccutest bedragen € 29,95. Als u na de test een nieuwe batterij koopt, worden de kosten van de test niet doorberekend.
  • Waar kan ik mijn fietsaccu testen? Je kunt je accu natuurlijk laten testen bij een fietsenmaker in de buurt, maar je kunt ook heel goed zelf thuis je accu testen. Op deze pagina leer je alles over het zelf testen van e-bike accu’s….
  • thuis.

E-bike accu’s

Hoe kan ik mijn accu testen?

Zelf de e-bike accu testen: kan het?

Wat is de gemiddelde levensduur van een fietsaccu? De meeste batterijen gaan ongeveer 5 tot 6 jaar goed mee. Dan moet je er goed mee omgaan en bijvoorbeeld diepe belading vermijden. Lees hier hoe je je batterij zo lang mogelijk kunt laten meegaan door hem goed op te laden.

Stel de multimeter in op ongeveer 20 volt DC. Plaats de negatieve kabel (zwarte kabel) van de multimeter op de negatieve pool van de batterij en de pluskabel (rode kabel) op de positieve kant van de batterij. Naast de zwarte en rode ring rond de accupolen zijn deze ook te herkennen aan het i-teken dat zichtbaar is op de accu.

Wat is een goed slot voor elektrische fiets?

Hoe de batterij testen met de multimeter? Sluit de kabels van de multimeter aan op de accupolen (de rode sonde op de positieve accupool en de zwarte sonde op de negatieve accupool). Lees de meting af op de multimeter. Als de multimeter ongeveer de waarde op het batterijlabel leest, werkt de batterij correct.

Hoe weet je of je batterij leeg is? Symptomen van een kapotte batterij De batterij loopt veel sneller leeg dan voorheen en als de batterij werkt, levert deze een stroom die niet voldoende aan uw energiebehoefte voldoet. Accuspanning is constant te laag. Een versleten en oude batterij laadt vaak slecht en erg langzaam op.

Wij raden twee sloten aan voor je e-bike, waarvan één hangslot. Hiermee zet je je fiets eenvoudig vast aan een paal of hek. Alle fietssloten met een keurmerk ART-2 of hoger zijn voldoende voor zowel je e-bike als je gewone fiets.

Wat is beter kabel of kettingslot?

Wat is een goed fietsslot dat dieven aanbevelen? De diefstalbestendigheid van deze sloten was al getest door Stichting ART. Conclusie: vergeet het vouwslot en het beugelslot.De beste oplossing is een ringslot in combinatie met een los kettingslot van minimaal 85 centimeter zodat je het altijd kunt verbinden met de ‘vaste wereld’.

Waar zit reset knop Gazelle accu?

Hoe zet je de e-bike het beste op slot? Om een ​​e-bike goed op slot te doen, heb je meer nodig dan alleen het meegeleverde ringslot. Koop dus altijd een tweede en eventueel een derde slot. Bij gebruik van hoogwaardige ART-sloten is het moeilijk te breken. Dit geldt zeker bij het kiezen van verschillende sloten.

Kabelslot. Het kabelslot lijkt erg op een kettingslot, maar dit slot is gemaakt van een ijzeren kabel. Hierdoor is het slot iets flexibeler, lichter en dus handzamer dan een kettingslot. Hierdoor is een kabelslot iets minder sterk dan een kettingslot, maar zeer veilig in combinatie met een ringslot.

De Gazelle Innergy is eenvoudig te resetten, u kunt uw Gazelle accu resetten met behulp van de knop aan de achterkant van de fietsaccu. De batterij-resetknop van Gazelle Innergy is ingebouwd in de achterkant van de lamp. U kunt deze resetknop gebruiken als uw batterij niet meer wordt ingeschakeld. U kunt de knop bijvoorbeeld enkele seconden ingedrukt houden.

Hoe reset je een Fietsaccu?

Hoe de Bosch-batterij resetten? De Bosch accu-resetknop bevindt zich naast de accu-indicatielampjes. U kunt ook de resetknop gebruiken om het batterijniveau af te lezen. Houd de knop minimaal 20 seconden ingedrukt om de Bosch e-bike accu te resetten. De Bosch accufiets is nu helemaal opnieuw opgestart.

Waarom een ​​fietsaccu resetten? Je hebt langer plezier van de accu als zo’n volledige laadcyclus maandelijks wordt herhaald. Veel e-bikes zijn uitgerust met een handmatige “reset”-knop op het display of de behuizing. Het wordt aanbevolen om deze resetfunctie regelmatig te gebruiken.

Zelf de Gazelle accu resetten U kunt uw Gazelle accu eenvoudig zelf resetten: op de accu zit een resetknop; houd deze knop een paar seconden ingedrukt totdat er een lampje begint te knipperen. Vaak wordt het scherm weer ingeschakeld en is de reset gelukt. Laad de batterij op totdat deze 100% is opgeladen.