Kalmthout heeft 35 e-bikes van Donkey Republic (Kalmthout)

Inmiddels zijn er ook oranje deelfietsen in Kalmthout.

De oranje e-bikes van Donkey Republic zijn vanaf begin december ook te huur in de gemeente Kalmthout.

Lantis, projectinitiator en klant van de Oosterweelverbinding, installeert in totaal 1.650 Donkey Republic e-bikes in de regio Antwerpen en Waasland. “Zo wil de beheermaatschappij zoveel mogelijk mensen motiveren om voor, tijdens en na de werken in Oosterweel over te stappen op de fiets”, zegt Jef Van den Bergh, wethouder Mobiliteit van Kalmthout, Jef Van den Bergh (CD&V).

De opkomst van het Donkey Republic netwerk voor het delen van elektrische fietsen is dan ook goed nieuws voor wie vaker wil fietsen. Jef Van den Bergh is alvast enthousiast: “Met een e-bike kom je zonder veel moeite en tijdverlies op je bestemming. Geen overbodige luxe voor wie dagelijks van en naar het werk pendelt. Maar ook na sluitingstijd zijn de Donkey e-bikes perfect voor een ontspannende fietstocht door de regio.”

Tussen Beveren en Wuustwezel plaatst Lantis 1.650 fietsen in de 32 gemeenten van de Antwerpse vervoerregio. Dit uitgebreide netwerk verbindt belangrijke mobiliteitsknooppunten zoals park-and-ride en treinstations. In Kalmthout verschijnen 35 e-bikes op 5 locaties: station Heide en station Kalmthout, parking ontmoetingscentrum Zonnedauw, parochiezaal Achterbroek en parking Prelaat Deckersstraat in Nieuwmoer.

Ezelfiets huren is eenvoudig. Je gaat naar een van de plaatsen waar je hem kunt achterlaten, je ontgrendelt daar de fiets met behulp van de Donkey Republic-app en je bent onderweg. Na je rit laat je je fiets achter op een van de andere inleverlocaties.