Online platform voor refurbished elektrische fietsen Upway ook in…

Het online platform Upway, actief in Frankrijk, Duitsland, België en nu ook in Nederland, is een duidelijke aanwinst voor de e-bike markt. Upway richt zich op de in- en verkoop van gebruikte elektrische fietsen. Gezien de snel groeiende vraag naar elektrische mobiliteit en het streven naar duurzaamheid is dit zeker een oplossing. Nederland telt al meer dan 5 miljoen elektrische fietsen; 1 op de 3 Nederlanders heeft er een of meer. Dit betekent dat er de komende tijd miljoenen elektrische fietsen aan vervanging toe zijn. “Het is van vitaal belang”, zegt CEO Toussaint Wattinne, “dat gebruikte fietsen een volledige en professionele restauratie krijgen. Zo voorkomen we onnodige verspilling en kunnen we nieuwe eigenaren een betrouwbare en betaalbare elektrische fiets bieden.”

Tweedehands als nieuw

Upway verkoopt topmerken als Gazelle, Cortina, Sparta, Cube, Batavus, Giant, Koga, Stella, Urban Arrow en Cowboy. Het aanbod op de website upway.nl varieert van stadsfietsen en bakfietsen tot elektrische racefietsen. Al deze producten zijn al eerder grondig opgeknapt. Professionele technici vergelijken ze met 20 onderhoudspunten en repareren of vervangen defecte onderdelen. Juist om deze reden, omdat de verbouwing in handen is van professionals, kan Upway 1 jaar garantie bieden. Na de revisie is alles wat er toe doet aan een elektrische fiets, frame, accu, motor en elektronica, weer perfect in orde. Upway refurbished elektrische fietsen zijn 20-60% goedkoper dan een nieuwe elektrische fiets. Ze zijn te koop vanaf €599 en worden bovendien binnen een termijn van 3 tot 5 werkdagen op het adres van de koper afgeleverd.

Upway: een geoliede e-bike marktplaats

Upway heeft een snelle en efficiënte procedure ontwikkeld voor de aankoop van uw eigen gebruikte elektrische fiets. Particulieren of professionals zoals fietsverhuurbedrijven en fietsenwinkels die van één of meerdere elektrische fietsen af ​​willen, kunnen het bedrijf via een tienvragenformulier online de nodige informatie en foto’s bezorgen. 2016 modellen zijn welkom. Vragen zijn onder meer het merk, de staat van de fiets, het aantal gereden kilometers, de nieuwprijs en de gewenste verkoopprijs. Upway stuurt vervolgens een offerte via e-mail. Als beide partijen akkoord gaan, maakt Upway een afspraak om de fiets op te halen op het adres van de verkoper.

Missie

Upway is een bedrijf met een maatschappelijke missie. Het bedrijf wil afval vermijden en de toekomst van mobiliteit elektrisch, duurzaam en betaalbaar maken. Tweedehands smartphones, kleding en elektronica zijn al een tijdje op de markt. Nu is er ook een tweede leven voor elektrische fietsen. Nieuwe elektrische fietsen zijn duur en bijna niet te krijgen; Levertijden kunnen variëren van zes tot acht maanden en de gemiddelde prijs is € 3.000. Met zijn betaalbare refurbished elektrische fietsen biedt Upway een alternatief. Naast een aantrekkelijke en gezonde bezigheid is fietsen met een e-bike ook een snelle en milieuvriendelijke oplossing voor woon-werkverkeer. E-bikes nemen minder (parkeer)ruimte in dan auto’s en genereren minder uitstoot.

Over Upway

Upway is een Franse start-up opgericht in 2021 door Toussaint Wattine en Stéphane Ficaja. Sinds juni 2022 biedt dit bedrijf, actief in Frankrijk, Duitsland en België, ook refurbished elektrische fietsen aan op de Nederlandse markt. Kopers die met één klik online een voordelige e-bike bestellen, krijgen hun aankoop direct thuis: in perfecte staat en met 1 jaar garantie. Door gebruikte elektrische fietsen in te kopen, te restaureren en door te verkopen, doet Upway recht aan de missie van het bedrijf: de toekomst van mobiliteit elektrisch, duurzaam en betaalbaar maken.