Politie telt meer verkeersongevallen dan voorheen, elektrische fiets…

In 2022 zullen er meer verkeersongevallen met slachtoffers zijn dan in voorgaande jaren. Dat zegt Paul Broer, houder van de verkeersvergunning van de Nationale Politie, in reactie op een bericht van De Telegraaf. De krant noemt de verkeerssituatie “zeer dramatisch”. Volgens voorlopige gegevens waren er vorig jaar 578 verkeersongevallen met minstens één dode en 21.457 ongevallen met minstens één gewonde. Een “zorgwekkende trend”, aldus de politie.

Het exacte aantal verkeersongevallen ligt waarschijnlijk hoger.

Elektrische fietsen zorgen voor gevaarlijke situaties

“Natuurlijk zijn er dit jaar meer verkeersongevallen vergeleken met de coronajaren van 2020 en 2021. Er waren minder ongelukken omdat er minder verkeer op de weg was. Maar er zijn ook meer verkeersongevallen ten opzichte van 2019. Dat is een zorgwekkende trend”, zegt Broer. In 2019 vielen er 661 doden op de wegen. In 2020 en 2021 vielen er respectievelijk 610 en 582 doden.

Hoewel de cijfers nog niet volledig zijn, constateert de politie al dat er de afgelopen jaren beduidend meer ongevallen zijn met elektrische fietsen, waarbij vooral ouderen betrokken zijn. Ook waren er in 2022 ‘s nachts meer ongevallen dan in de ochtend. Snelheidsovertredingen, telefoontjes tijdens het rijden en bestuurders onder invloed van alcohol en drugs zijn nog steeds veelvoorkomende oorzaken van verkeersongevallen.

Gepaste oplossingen voor verkeersongevallen

Broer roept provincies en provincies op om goed naar de verkeersveiligheid te kijken. “Bijvoorbeeld als het gaat om lokale wegverlichting. Maar ook als het om fietspaden gaat. Nu zijn er zoveel soorten fietsen van fatbikes tot bakfietsen. Zijn fietspaden hier goed op ingericht? Ook pleit hij voor meer landelijke voorlichtingscampagnes rond de feestdagen, specifiek gericht op rijden onder invloed. “Zelfs als je maar twee coureurs zou kunnen beschermen tegen een ernstig ongeval, zou je al winst maken.”

Het exacte aantal doden en gewonden op de weg wordt in het voorjaar bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Hilariteit bij kijkers van Een Huis Vol om Janneke Jelies, die een gezin runt met een gebroken voet

Politie telt meer verkeersongevallen dan voorheen, toegeschreven aan elektrische fiets

Als je met een speed pedelec de baan op gaat, heb je een geldig speed pedelec rijbewijs nodig. Het kan gaan om het rijbewijs voor een bromfiets of een ander voertuig (met uitzondering van het G-rijbewijs voor landbouwvoertuigen).

Welke elektrische fiets is goed?

Elektrische fietsproeven 2022: prijswinnaars

  • BESTE GETEST | AD fietstest. Fiets Van De Vogel Een Kader. Categorie: Sport Elektrisch Voorstadsverkeer 2022 tot € 2.500. …
  • ANWB Voordelige Keuze 2021. Vyber Ride E1 SE. …
  • BESTE GETEST | AD fietstest. Stromer ST2 2022. …
  • Voordelige keuze ANWB 2022. Gordijn E-Nite MM N7 2022.

Wat is de beste elektrische fiets voor vrouwen? Uit de lijst met beste elektrische damesfietsen 2022 is de Yorkbike Cooldrive II e-bike momenteel de best beoordeelde elektrische damesfiets 2022. Deze damesfiets is voor iedereen toegankelijk en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Wat is de meest geteste elektrische fiets in 2022? De Sport E-bike van het Jaar 2022 is de Kalkhoff Entice 5.b Advance (€4099). Er zijn eervolle vermeldingen voor de Stella Tierra Pro MDB FI (€4599) en de Specialized Turbo Vado 4.0 (€4000).

Wat is volgens de Consumentenbond de beste elektrische fiets? Een Cube e-bike kwam als eerste uit de test. Een goed en goedkoper alternatief is een Pegasus fiets. Opmerking: meer fietsen kwamen als beste uit de test.

Hoe herken je een snorfiets?

Een snorfiets is een lichtere vorm van een bromfiets. Deze is te herkennen aan het blauwe plaatje. Dit betekent dat bromfietsen maximaal 25 kilometer per uur mogen rijden.

Waar moet een snorfiets aan voldoen? Per 1 januari 2023 moeten alle bromfietsers en eventuele passagiers een helm dragen. Stemt u de snelheid van een snorfiets (max. 25 km/u) af op die van een bromfiets (max. 45 km/u)? Dan moet u het voertuig laten keuren.

Wat is het verschil tussen een snorfiets en een bromfiets? Snorfietsen worden gekenmerkt door een blauwe plaquette. Het dragen van een scooterhelm is niet verplicht. In Nederland verschuift de markt van bromfietsen naar bromfietsen. De snelheid van een snorfiets of scooter is 25 km per uur.

Is een scooter hetzelfde als een bromfiets? Een snorfiets is een tweewielig voertuig met een motor. Een snorfiets rijdt niet harder dan 25 kilometer per uur. Horloge! Een scooter kan een bromfiets, bromfiets of motorfiets zijn.

Wat valt er onder een snorfiets?

Een snorfiets is een bromfiets die maximaal 25 kilometer per uur rijdt. De overheid stelt regels om het aantal ongevallen met bromfietsers terug te dringen. Onderdeel hiervan is dat alle berijders en passagiers vanaf 1 januari 2023 een helm moeten dragen.

Waar passen snorfietsen in fietsen? Met een snorfiets rijdt u op het fietspad (bord G11) of het fietspad/bromfiets (bord G12a). De rijbaan is toegestaan ​​als er geen fietspad of fietspad is.

Is een Vespa een lichte motorfiets? Vespa bromfietsen, de beroemde Italiaanse bromfietsen zijn terug van weggeweest. Vespa bromfietsen zijn er in verschillende modellen, van zeer klassieke traditionele bromfietsen tot zeer moderne en sportieve bromfietsen. Op welke lichte Vespa u ook rijdt, op een Vespa rijden is een unieke ervaring.

Heb je een verzekering nodig voor een elektrische fiets?

Vroeger moest je een autoverzekering afsluiten voor voertuigen zoals een elektrische fiets of scooter. Maar sinds 2 juni 2019 vallen alle voertuigen met een maximale autonome snelheid van 25 kilometer per uur onder je familiale verzekering. Dan heb je geen autoverzekering meer nodig.

Wat kost het om een ​​elektrische fiets te verzekeren? Kiest u voor een all-risk verzekering, dan betaalt u uw premie maandelijks of jaarlijks. Uit onderzoek blijkt dat de meeste verzekeringen voor een elektrische fiets tussen de €60 en €150 per jaar kosten.

Hoe lang is het handig om een ​​elektrische fiets vast te houden? U bent verzekerd zolang u wilt en kunt na het eerste jaar dagelijks opzeggen. Bij diefstal of totaal verlies van je fiets krijg je de eerste 5 jaar de volledige aankoopprijs terug.

Wat kost een verzekering voor een fiets?

Een gewone fiets verzeker je voor € 500,- voor een paar euro per maand. Zo heb je een goedkope fietsverzekering. Wil je een dure racefiets verzekeren en meerdere dekkingen kiezen? Dan kan de premie al twee dozijn per maand kosten.

Wat is de goedkoopste en beste fietsverzekering?

Welke verzekering voor elektrische fiets?

Verzekeraars hebben besloten dat de elektrische fiets valt onder de aansprakelijkheidsverzekering particulier (AVP).

Wat is de beste verzekering voor je elektrische fiets? In de Test Beste Fietsverzekering 2022 van de Consumentenbond was Kingpolis’ Omniumverzekering voor e-bikes wederom (voor het 6e jaar!) de beste in deze jaarlijkse test.

Is een elektrische fiets goed voor je conditie?

Wilt u uw gewone fiets inruilen voor een elektrische? Maak je geen zorgen over je conditie! Uit nieuw EU-onderzoek blijkt dat elektrisch trappen net zo gezond is als fietsen zonder ondersteuning. Dankzij de ondersteuning fietsen mensen immers vaker en verder dan op een gewone fiets.

Kun je fitness ontwikkelen met een elektrische fiets? Elektrisch fietsen is een matige lichamelijke inspanning en is beter voor je conditie dan helemaal niet bewegen. Vergeleken met gewoon fietsen verbrand je echter minder calorieën en bouw je minder snel conditie op. Op een gewone fiets lever je meer inspanning op dezelfde route.

Is fietsen goed voor de conditie? Fietsen leidt tot betere spieropbouw en conditie Je gebruikt je spieren ook om balans te houden, te drijven en kracht uit te oefenen. Als je regelmatig fietst, werk je aan spieropbouw. Dit vergroot je uithoudingsvermogen, zodat je met minder inspanning steeds langere afstanden kunt trappen. En de kans op blessures is minimaal.

Hoe gezond is een elektrische fiets nou echt?

Fiets onderzoek. Goed nieuws voor iedereen die een elektrische fiets bezit. Uit een Europese studie blijkt dat elektrisch trappen gezonder kan zijn dan trappen zonder ondersteuning. Dat is onderzocht in een fietsonderzoek in zeven Europese steden.

Wat is gezonder, fietsen of wandelen? Calorieën verbranden Door 1 uur langzaam te fietsen, verbrand je evenveel calorieën als 1 uur wandelen. Het maakt niet uit of je het op een stadsfiets of een elektrische fiets doet, want op een elektrische fiets zit je ook gezond. Zorg ervoor dat u een constante snelheid aanhoudt.