Tips bij aankoop van een elektrische fiets


Tegenwoordig zie jij overal mensen fietsen met een elektrische fiets. Het is een uitstekende fiets om niet alleen te gebruiken als jij lange toertochten aflegt, maar jij  kan het ook gebruiken om naar stad of naar werk te fietsen. Ten eerste jij bent sneller dan met een auto en sneller dan met een gewone stadsfiets. Jij moet geen zorgen maken over files of parkeermogelijkheden wat met een fiets is dat een minder grote probleem. Tegenwoordig zijn er steeds meer oplaad plaatsen voor de accu, en zelfs fietsstallingen met een oplaadstation. Een elektrische fiets is niet goedkoop daarom willen wij u daarbij helpen om de beslissing eenvoudiger te maken. Beste advies dat wij u kunnen beiden is om de verschillende modellen te bestuderen en te beslissen wat jij nodig hebt.

Waar wil jij de motor hebben? 

Een motor van de fiets kan op verschillende plekken van de fiets geplaatst zijn. De plaats van de motor heeft een groot invloed op het fietsgedrag en ook voor de keuze van het type versnelling op de fiets. Een fiets motor kan op drie verschillende plaatsen op een elektrische fiets geplaatst worden.

In het voorwiel van een fiets

Op het voorwiel komt het meest voor. Het plaatsen van een motor in het voorwiel zorgt ervoor dat de gewichtverdeling evenredig verdeeld is. Ook biedt de motor in het voorwiel, in tegenstelling tot de motor in het achterwiel, de mogelijkheid tot een naafversnelling, en dat is iets wat de meest gekozen wordt. Een voorwiel motor in een elektrische fiets is een stuk goedkoper. Enigste nadeel zou kunnen zijn dat jij het gevoel zou kunnen hebben dat jij vooruit getrokken wordt, maar dat wordt jij snel gewoon.

In het achterwiel van een fiets

Een motor in de achterwiel zorgt ervoor dat jij het gevoel hebt dat je geduwd wordt langs achter. Enige nadeel is dat een motor in het achterwiel geen naafversnelling geplaatst kan worden, dat betekent dat je altijd met een derailleur en dus open kettingkast werkt. Ook ligt het grootste deel van het gewicht van de fiets, in het geval de accu ook achterop zit, aan de achterkant van de fiets. Een motor in het achterwiel vindt jij meestal bij sportievere fiets modellen.

In het middenmotor , trapas

De middenmotor, oftewel de plaatsing van de motor bij de trapas is iets wat steeds meer voorkomt. De motor komt in dit geval centraal te liggen , dit is ideaal voor de gewichtsverdeling omdat de motor toch een behoorlijk gewicht heeft. Een motor in middenvoor heeft de meest prettige fietservaring.Ook kan bij een middenmotor door de fabrikanten gebruik worden gemaakt van alle types versnellingen. Het enige nadeel is dat , de aankoopprijs duurder ligt.

Wat is het vermogen van de accu?

1 van de belangrijkste punten bij aankoop van een elektrische fiets is het vermogen van de accu. De accu bepaalt voornamelijk hoeveel kilometer u kunt fietsen met een volle accu. Het is belangrijk om te weten wat voor u afstanden zijn die de accu maximaal moet kunnen overbruggen. De capaciteit van een accu wordt weergegeven in Wh. Het capaciteit ligt tussen de 234Wh en de 504 Wh. Het belangrijkste vraag dat jij moet weten is hoever kan ik fietsen met zo’n accu? 1 van de zaken die een motor harder doen werken en meer stroom verbruikt zijn in eerste instantie de weersomstandigheden. Is er veel wind? Heb ik veel tegenwind, Fiets jij heuvel op?

Een fiets met een uitnemende accu

Meestal zijn de accu’s die uitneembaar zijn , alleen  uitneembaar wanneer het op het fiets het wordt geplaatst.