Tips voor het kopen van een elektrische fiets

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets. Ga gewoon het fietspad op en let op wie er in een elektrische auto rijdt. De meesten zullen inmiddels zijn vertrokken. Elektrisch fietsen is razend populair. Dat is niet voor niets. Dit biedt veel meer comfort dan een traditionele fiets en door de trapondersteuning is het ook makkelijker om langere afstanden af ​​te leggen. Hierdoor kan de elektrische fiets voor dames of heren uitstekend dienen als vervanger van de auto. Tel daar de voordelen voor het milieu bij op en je snapt waarom elektrische fietsen zo populair zijn.

Het aanbod elektrische fietsen wordt steeds groter. Aangezien een elektrische fiets veel van uw financiële reserves vraagt, is het heel begrijpelijk dat u vragen heeft. Want waar let je op? Wat kies je? Om de zoektocht wat makkelijker te maken, hebben we een aantal tips voor het kopen van een elektrische fiets op een rij gezet.

Wil je een e-bike kopen? Dan kom je waarschijnlijk al snel tot de conclusie dat er veel verschillende modellen verkrijgbaar zijn. Daarom is het belangrijk om je te oriënteren. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een belangrijk aandachtspunt is de positie van de batterij. Er zijn modellen waarbij de accu in het frame is verwerkt, maar deze kan ook in de bagagedrager of de aandrijfmotor in de voornaaf worden geplaatst.

Het voordeel van een accu in het frame is dat de fiets er eigenlijk niet anders uitziet dan een standaard fiets. De batterij stoort niet. Dit betekent echter dat je de batterij niet zomaar mee kunt nemen om op te laden. Daarom dienen deze fietsen bij vrieskou zoveel mogelijk binnen te staan. Daarnaast kunnen de kosten hoog oplopen als de batterij vervangen moet worden.

Vooral de positie van de motor is belangrijk voor het rijgevoel. Als we alle typen op een rijtje zetten, dan is de middelste motor het populairst. Deze motor is verwerkt in de krukas. Hierdoor voelt de fiets heel natuurlijk aan. Aan dit nieuwe gevoel hoef je nauwelijks te wennen. Je merkt echt weinig verschil met fietsen op een gewone fiets.

Met een motor in het voorwiel is dat net iets anders. Dit zien we vooral bij de iets goedkopere modellen. Hoewel deze fietsen ook geweldig zijn om op te rijden, is het gevoel even wennen. Door de motor in het voorwiel voelt het bijna alsof je de hele tijd op één wiel vooruit wordt getrokken. Dat maakt het best een spannend gevoel. Zeker als je nog nooit op een elektrische fiets hebt gereden. Maar als je er eenmaal aan gewend bent, wil je niet anders meer.

Natuurlijk zijn er ook belangrijke verschillen qua prijs. We raden je echter aan om de fiets te kiezen die het beste bij je past en minder op de prijs te letten. Een elektrische fiets blijft immers een flinke investering. Heb je er toch een nodig, dan kun je beter sparen voor de variant die jij het mooist vindt. Kijk eventueel ook in het online aanbod.

Reageer op dit artikel

Je e-bike kun je grotendeels zelf onderhouden. Wel is het verstandig om minimaal één keer per jaar een specialist te bezoeken voor onderhoud. Maar in sommige gevallen is het beter om net iets eerder te passeren.

Wat is een goede betaalbare elektrische fiets?

Top 5 budget e-bikes

  • 1 Villette la Joie elektrische fiets € 1.044. Op zoek naar de beste allround e-bike die licht en veelzijdig is maar niet te veel kost? …
  • 2 Villette le Bonheur € 1.069. …
  • 3 Popal Sway € 1.249. …
  • 4 elektrische miniscooter Windgoo B3 †415. …
  • 5 vrienden.

Wat is op dit moment de beste elektrische fiets? De nieuwe Stella Morena is uitgeroepen tot E-bike van het jaar. Niet alleen heeft de vakjury van de RAI zojuist de Stella Morena uitgeroepen tot beste e-bike van 2021, ook het grote publiek heeft onze prachtige e-bike in ontvangst genomen met de titel Best Tested!

Welke goedkope elektrische fiets is het beste? Eigenlijk kunnen we maar vier modellen aanbevelen: Pro E-Bike, Popal, Anyway en de B’Twin Elops 500. Die laatste is de goedkoopste van de tien, maar scoort goed op stabiliteit, batterijkwaliteit, vlakke ondersteuning en remmen.

Wat is de beste elektrische fiets volgens de Consumentenbond?

Cube e-bike kwam als beste uit de test. Een goed en goedkoper alternatief is een fiets van Pegasus. Opmerking: meer fietsen kwamen als beste uit de test.

Wat is de beste elektrische fiets uit het middensegment? Beste middenmotor elektrische fiets De testwinnaar is de Flyer Upstreet 5.0 met 5 sterren en 8.6. Ook de Koga E-Nova EVO PT scoorde 5 sterren, met een nipt verschil van 8,4. De rest van de top 10 scoorde minimaal een 8 of hoger met 4,5 sterren.

Wat kost een goede elektrische fiets?

Omdat er nu zoveel verschillende modellen zijn, variëren de prijzen van rond de €1500 voor een budgetklasse fiets tot €4000 of meer voor een topmodel. De meeste e-bikes kosten rond de €3000.

Wat is een goede prijs voor een fiets? De peperdure fietsen kunnen oplopen tot een aanschafprijs van †1500 of meer. Boven dat bedrag zijn er ook fietsen te koop, maar dat zijn vaak hele bijzondere merken of met specifieke accessoires. Voor een standaard goede fiets waarmee je dagelijks zo’n 7 kilometer naar je werk rijdt, ben je zo’n €1000 kwijt.

Wat is het nadeel van een elektrische fiets?

Beperkt bereik: de batterijcapaciteit is mogelijk te klein. Vooral als de batterij na verloop van tijd verslechtert. Fietsen zonder elektrische ondersteuning is op sommige e-bikes veel zwaarder dan op een gewone fiets. Onderhoud en reparatie zijn relatief duur.

Is elektrisch fietsen goed voor je gezondheid? Conclusie. Elektrisch fietsen is een matige fysieke inspanning en is beter voor je conditie dan helemaal niet bewegen. In vergelijking met gewoon fietsen verbrand je echter minder calorieën en verbeter je minder snel je conditie. Op een gewone fiets lever je meer kracht op dezelfde weg.

Is het verstandig om een ​​elektrische fiets te kopen? Met een gebruikte elektrische fiets kunt u vele honderden euro’s besparen. Maar let op de kwaliteit van de accu en pas op met e-bikes ouder dan 7 of 8 jaar.

Wat is de levensduur van een elektrische fiets?

Gemiddeld gaat een e-bike tussen de 8 en 12 jaar mee. Gelukkig heb je enige controle over hoe lang je e-bike meegaat. Bij goed onderhoud hebben vrijwel alle onderdelen een levensduur van 10 jaar. De enige uitzondering hierop is de batterij.

Is een elektrische fiets vermoeiend? Elektrisch fietsen is minder intensief dan fietsen zonder ondersteuning. Je verbruikt minder energie en verbrandt dus minder calorieën. Daarentegen ben je meer geneigd om met je elektrische fiets langere afstanden af ​​te leggen, bijvoorbeeld woon-werkverkeer (1).

Waarom geen elektrische fiets?

En wie heel graag op een ‘gewone’ fiets rijdt, wil ook geen elektrische fiets. Daarnaast kan de prijs en het gewicht van een e-bike een reden zijn om er geen te kopen. Voor een elektrische fiets betaal je al snel € 1500 tot € 2000 en dan moet je denken aan een gemiddeld gewicht van 25 kilogram (inclusief accu).

Hoeveel vervuilt een elektrische fiets? Kies je voor een elektrische fiets, dan stoot je per kilometer ruim 60 keer minder CO2 uit dan een benzineauto. En ook ruim 25 keer minder dan een elektrische auto. Een flinke besparing dus. Daarnaast is de elektrische fiets veel goedkoper in aanschaf en gebruik dan de auto.

Is een elektrische fiets de moeite waard? Zo blijkt uit diverse wetenschappelijke onderzoeken dat bezitters van elektrische fietsen hun fiets vaker gebruiken dan voorheen. Deze actieve levensstijl draagt ​​bij aan een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een veel beter argument of de e-bike zijn hoge prijs waard is, kunnen we niet bedenken.

Wat kost een elektrische fiets aan stroom per jaar?

Zoals we nu weten kost 1000 Wh (1 kWh) ongeveer 25 cent. In dit geval zijn uw vrachtkosten per dag ongeveer 17 cent per dag. Op basis van woon-werkverkeer (5 keer per week, 52 weken per jaar) ben je ongeveer 44 euro per jaar kwijt aan het opladen van je elektrische fiets.

Wat kost een elektrische fiets per maand? Een ebike rond de €3000 kost €6,50 per maand. Deze prijs is afhankelijk van de waarde van je elektrische fiets.

Wat kost een e-bike servicebeurt? In 2021 hebben we gekeken naar de prijzen van basisservice bij 40 fietsenwinkels. Deze varieerden van €50 tot €110. De scherpe en gangbare prijs voor service ligt rond de €60. Dat is zonder vervangende onderdelen.

Hoeveel kost het opladen van een elektrische fiets per jaar? Laadkosten Een kilowattuur (1kWh) kost in Nederland gemiddeld 0,25 euro. Wie 400 Wh nodig heeft om de batterij op te laden, verliest 0,25 : 1000 kWh x 400 Wh = 0,10 euro. Opladen kost je dus slechts 0,10 eurocent. Gemiddeld verbruik je 100 Wh over 12 tot 14 kilometer.

Wat kost het opladen van een elektrische fiets 2022?

De accu in dit voorbeeld heeft 300 watt nodig, maar vanwege het rendementsverlies vraagt ​​de accu 400 watt van de energieleverancier. Een kWh kost in augustus 2022 ongeveer 0,67 euro. Een kWh is gelijk aan 1000 Wh, dus 400 Watt kost 0,27 euro. En als je dat elke dag doet, betaal je minder dan 100 euro per jaar.

Hoeveel zonnepanelen voor een elektrische fiets? Eén paneel is meer dan voldoende om een ​​fiets op te laden. ‘Maar is het niet mogelijk om een ​​zonnepaneel op je fiets te plakken, bijvoorbeeld voor een tocht door de Australische woestijn, waar veel zon is en weinig stopcontacten?

Hoeveel kost het om een ​​batterij op te laden? Thuis opladen: 2 tot 5 cent per kilometer Hoeveel kost thuis opladen? Dit is natuurlijk afhankelijk van de tarieven van de elektriciteitsleverancier. Rond de 26 cent per kWh inclusief btw is gebruikelijk. Voor een gemiddelde elektrische auto, met een batterij van 35 kWh, kost een volle batterij 9 euro.