Veilig fietsen met een elektrische fiets: “Schakel ondersteuning uit als het druk is en fiets langzamer in een groep”

Hoeveel ondersteuning elektrische fiets?

De elektrische fiets biedt trapondersteuning tot maximaal 25 kilometer per uur. De speed pedelec (wettelijk een bromfiets) biedt trapondersteuning tot maximaal 45 kilometer per uur. Ook het motorvermogen is anders. De elektrische fiets heeft een motorvermogen van maximaal 250 watt.

Hoeveel km met de 500 Wh accu? Een fiets met een accu van 500 wattuur heeft met flinke ondersteuning een actieradius van 60 tot 70 kilometer. Met weinig ondersteuning kun je zo’n 150 kilometer ver komen. De actieradius hangt niet alleen af ​​van de accu en je eigen inspanning, maar ook van luchtweerstand en rolweerstand.

Hoeveel standen heeft een elektrische fiets? Het Silent Electric System van een Van Raam fiets maakt gebruik van verschillende ondersteuningsstanden, namelijk 1, 2 en 3. Stand 1 wordt gebruikt als je weinig ondersteuning nodig hebt en een grote actieradius wilt. Stand 2 geeft meer steun, in deze stand is de actieradius kleiner dan in stand 1.

Hoe lang gaat een elektrische fiets mee? Gemiddeld gaat een e-bike tussen de 8 en 12 jaar mee. Gelukkig heb je enige controle over hoe lang je e-bike meegaat. Bij goed onderhoud hebben bijna alle onderdelen een levensduur van 10 jaar. De enige uitzondering hierop is de batterij.

Welke stand voor elektrische fiets?

Dit heeft natuurlijk invloed op het bereik.

 • De ECO-modus biedt 40% ondersteuning.
 • TOUR-modus biedt 100% ondersteuning.
 • SPORT-modus biedt 170% ondersteuning.
 • De TURBO-modus biedt 250% ondersteuning.

Is Norta een goed merk? Norta assembleert in België, wat een hoge kwaliteit garandeert. Norta is een Belgisch merk en assembleert elke fiets in haar fabriek in Olen, een gemeente in de Kempen. Dat is niet alleen goed voor onze nationale trots, maar ook voor de kwaliteit van de fiets.

Hoe hard mag je op de fiets?

Er is geen snelheidslimiet voor fietsen. Er is er een voor snorfietsen en snelle pedelecs. En bij gewone elektrische fietsen stopt de ondersteuning bij 25 kilometer per uur.

Hoe hard mag een fietser op een fietspad? Voor fietsers gelden de maximumsnelheden uit het “Verkeersreglement en Verkeerslichtenreglement” niet. Op fietspaden geldt een maximum van dertig kilometer per uur, maar alleen voor “bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen voorzien van een motor”.

Kun je een boete krijgen als je te snel fietst? Ook voor fietsers snelheidsboetes Rijd je als fietser harder dan de maximumsnelheid, dan krijg je een boete. Voor snelheden tot 10 km/u te snel kost het 40 euro. Als je als fietser sneller dan 10 km/u rijdt, kun je een boete van 60 euro krijgen. Dit was overigens al het geval.

Welke stand elektrische fiets?

Wil je harder trappen, zet hem dan in een lage afsteunstand, wil je minder hard trappen, zet je elektrische fiets dan in een hogere stand. Het voordeel van een elektrische fiets is dat je gemakkelijker lange afstanden kunt afleggen.

Hoe rijd je op een elektrische fiets? Overstappen op een elektrische fiets? Zo doe je dat veilig

 • Kies de snelheid die bij u past. …
 • Pas op met inhalen. …
 • Zorg dat je fiets bij je past. …
 • Vertrouw niet op uw gehoor. …
 • Ga verder. …
 • Eet voordat je gaat. …
 • Bouw een fietsroutine op. …
 • Kies rustige wegen en rustige tijden.

Hoe laat je je elektrische fiets vanzelf trappen? Een Pedelecs-sensor registreert of de pedalen van de fiets draaien en met welke frequentie (de “cadans”). Zo weet de sensor hoe snel de pedalen draaien. De computer kan hieruit eerst afleiden dat je aan het fietsen bent, en dat de motor dus moet starten.

Wat is de Ecostand op een elektrische fiets?

Sommige fietsen hebben een ‘eco-modus’, waarmee je de actieradius kunt vergroten. Hoe lager het ondersteuningsniveau, hoe groter het bereik. Doordat een trapkrachtsensor reageert op de geleverde inspanning is een langere interval mogelijk. Te koud of te warm vermindert het bereik.

Wat betekent eco in een elektrische fiets? De batterij heeft verschillende standen variërend van ECO-modus tot Extra Power-modus. Gebruik de ECO-modus als je nog genoeg kracht in je benen hebt. Hoe lang je precies kunt fietsen met de accu hangt van veel factoren af.

Wat is een veilige fiets?

Een veilige fiets voldoet aan de volgende punten: Het stuur zit stevig vast. De bel klinkt goed. De handvatten zitten stevig vast aan het stuur en zijn heel.