Verander je fiets in een e-bike met deze betaalbare technische gadget

E-bikes zijn natuurlijk goed voor het milieu, maar zijn helaas vaak duur. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in. Wat als je je stalen ros in 30 seconden zou kunnen omtoveren tot een e-bike?

De Livall PikaBoost is een elektromotor die zonder gereedschap of handen op elke fiets kan worden gemonteerd. In minder dan een halve minuut bevestig je een draagbare technische gadget aan de onderkant van het zadel van je vertrouwde tweewieler en verander je je fiets in een e-bike.

Zoals je hierboven kunt zien, is dit een fluitje van een cent. En het kost je niet veel meer.

Livall PikaBoost: in no-time een elektrische fiets

Voor een relatief lage prijs van rond de 300 euro koop je een e-bike met PikaBoost die eigenlijk al in de garage stond. Livall probeert momenteel genoeg geld op te halen op Kickstarter om de commerciële productie daadwerkelijk te starten. Maar aangezien het bedrijf naast het doel van € 25.000 al meer dan € 600.000 heeft opgehaald, kunt u gerust zijn.

Het beste is om niet te lang te wachten. Op het moment van schrijven zijn er slechts 7 van de 1.430 exemplaren beschikbaar. Maar wil je het hele gezin een e-bike cadeau doen voor Sinterklaas, dan kun je ook een bundel van twee of meer PikaBoosts kopen. Die zijn er genoeg in deze categorie. Heb je geen racefiets of zit het spatbord van je fiets je Pikaboost in de weg?

Dan kun je, zoals je hierboven kunt zien, een speciaal spatbord kopen.

Vanaf 2023 een e-bike

Bovendien krijg je ook een sensor die de batterij onmiddellijk uitschakelt en een stille motor van 250 watt wanneer je remt op je nieuwe (maar eigenlijk heel oude) e-bike. Als je nu bestelt, kun je je fiets al in maart 2023 ombouwen tot e-bike.

We publiceerden eerder een soortgelijk artikel over de CLIP op Manners, maar geven de voorkeur aan het discrete ontwerp en de lagere prijs van de PikaBoost. Liever binnenkort een “echte” e-bike van Sinterklaas? Bol.com heeft onlangs een gave nieuwe e-bike uitgebracht voor een scherpe prijs. En volgens de ANWB zijn dit de beste e-bikes.

Verander je fiets in een e-bike met deze betaalbare technische gadget

ELKE FIETS KAN WORDEN OMGEZET IN EEN E-BIKE Nu hoef je geen nieuwe e-bike te kopen, maar kun je gewoon blijven rijden op de fiets die je gewend bent en waaraan je gehecht bent!

Wat kost jaarlijks onderhoud elektrische fiets?

Als u jaarlijks onderhoud plant, al dan niet onderdeel van uw onderhoudscontract, kunt u veel ongelukken voorkomen. U kunt rekenen op een jaarlijkse kost tussen de € 50 en € 80.

Hoe vaak moet een fiets onderhouden worden? 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt Of laat uw fiets repareren bij een fietsenmaker. De kans dat je een crash krijgt, wordt enorm verkleind. Zeker bij een e-bike is dit een aanrader.

Hoe vaak moet een e-bike onderhouden worden? U kunt uw e-bike grotendeels zelf onderhouden. Toch is het de moeite waard om minstens één keer per jaar naar een specialist te gaan om de service uit te voeren. Maar in sommige gevallen is het beter om iets eerder voorbij te rijden.

Hoeveel kost een elektrische fiets per jaar aan elektriciteit? Zoals we al weten kost 1000 Wh (1 kWh) ongeveer 25 cent. In dit geval zijn de dagelijkse laadkosten ongeveer 17 cent per dag. Uitgaande van het woon-werkverkeer (5 keer per week, 52 weken per jaar) ben je ongeveer € 44,- per jaar kwijt aan het opladen van je e-bike.

Wat kost het onderhoud van een elektrische fiets?

soort fietswerkplaats of thuisPrijs £
E-fietsOp de werkplek-Eerste onderhoudsbeurt: € 45,- -Alle vervolgbeurten: € 75,-
E-fietsNaar huis-Eerste onderhoudsbeurt: € 60,- -Alle vervolgbeurten: € 90

Wat doen ze voor e-bike onderhoud? E-Bike Service Indien nodig zal een fietsspecialist de ketting spannen, de remmen afstellen, de schroeven aandraaien en de elektrische contactpunten controleren. Voor de veiligheid controleert de monteur ook de verlichting van de fiets en vervangt zo nodig de lampen.

Hoeveel kan je vragen voor een tweedehands fiets?

Voor elk jaar dat een fiets ouder wordt, daalt de waarde van de fiets met 1/8. Met deze gegevens kunt u uw eigen berekeningen maken. Was je fiets goedkoper dan € 750,- dan gaat de afschrijving nog sneller. Zo is een fiets van minder dan 100 euro na een jaar nog maar de helft waard.

.

Wat kost een Pendix eDrive?

OptiesArtikel nummerPrijs £
Pendix eDrive eDrive 3006232-11849.00
Pendix eDrive eDrive 5006232-22079.00
Pendix eDrive eDrive 500×26232-42679.00

Hoe werkt de Pendix-engine? PENDIX MOTOR De motor is van het type “direct drive”. Dit betekent dat de elektromotor zijn krachten rechtstreeks op de krukas overbrengt, en niet via een tandwieloverbrenging. Hierdoor loopt de motor trillingsvrij en stil en genereert hij geen extra weerstand bij het rijden met de motor uit.

Waarom Pendix? De Pendix eDrive bestaat uit een klein aantal onderdelen die binnen enkele uren op een fiets gemonteerd kunnen worden. Zo maak je van je fiets een krachtige e-bike. Je kunt de e-bike zelfs blijven gebruiken als een “gewone fiets” omdat er geen merkbare trapweerstand is als de accu is uitgeschakeld.

Wat kost een Pendix systeem?

En dan weet je of het rustige karakter van de Pendix voldoende ondersteuning biedt. De prijs inclusief montage door de verkoper is ongeveer 1800 euro voor de versie met een 500 Wh accu.

Wat kost een fiets met trapondersteuning? Omdat er nu zoveel verschillende modellen zijn, variëren de prijzen van ongeveer € 1.500 voor een budgetfiets tot € 4.000 of meer voor een topmodel. Het leeuwendeel van de e-bikes kost rond de 3.000 euro.

Hoeveel kost Pendix? Met de Pendix app kun je ook alles uitlezen. Prijs: € 1879,00 (exclusief montage- en afstelkosten, dus komt er nog € 220,- bij) Let op: de prijs is verhoogd voor 1-8-22.