Wat is een elektrische step of scooter?

De basis van een elektrische scooter

Een elektrische scooter is een soort scooter die op elektriciteit draait. De motor bevindt zich op het dek van de scooter en u regelt de snelheid met behulp van een rem- en gashendel. Dit soort scooter heeft geen versnellingen of een versnellingsbak, dus je kunt ermee rijden zonder je zorgen te maken over het breken van de snelheidslimiet. Er zijn enkele voordelen van het rijden op een elektrische scooter, zoals uitgelegd in dit artikel. Het is een goede keuze voor kinderen en volwassenen die dol zijn op de vrijheid en onafhankelijkheid die het biedt.

Elektrische scooters hebben een motor op het dek

Een motor is het belangrijkste onderdeel van een elektrische scooter. Het wordt gevonden in het dek en is verantwoordelijk voor het voeden van de scooter. Elektrische scooters hebben twee soorten motoren: versnellingsbak hub motoren en direct-drive motoren. De eerste heeft een eenvoudige, rechthoekige structuur met een groot aantal draden. De laatste gebruikt ketens en versnellingen om stroom van de motor naar de wielen over te dragen.

In tegenstelling tot traditionele scooters kunnen elektrische scooters niet omgekeerd gaan. Ze gaan vooruit door een gaspedaal te gebruiken. Ze hebben ook een of twee remmen om te stoppen. Motoren zijn meestal DC of AC. Oudere modellen hebben motoren op het dek die per versnellingen met de wielen zijn verbonden. Meer moderne elektrische scooters zijn voorzien van motoren geïntegreerd in het wiel zelf.

Ze hebben een hubmotor

Een elektrische scooter-motor wordt meestal gevonden in de naaf van de scooter. Een hub-motor is een veel efficiëntere en handiger stroombron dan een kettingaandrijving-motor. Het vereist geen versnellingen en heeft minder onderdelen, waardoor het gemakkelijker te onderhouden en te repareren is. Een ander voordeel van een hub-motor is dat deze meer kracht kan produceren dan een kettingaandrijving, wat kan leiden tot hogere topsnelheden en hellingen.

Hub-motoren zijn ook stiller dan chain drive-motoren, dus ze zijn een populaire keuze voor e-scooters. Het wijzigen van de banden op een e-bike op hub is echter een gecompliceerder proces dan op een elektrische fiets met kettingaandrijving. De voordelen van een hubmotor ten opzichte van een kettingaandrijving-motor wegen echter veel zwaarder dan elk verlies van efficiëntie.

Ze hebben een gaspedaal en remhendel

Het gaspedaal is een belangrijk onderdeel van een scooter-besturingssysteem. Elektrische scooters worden over het algemeen geleverd met zowel een remhendel als een gaspedaal. Beide typen bieden een goede controle voor de bestuurder. Het gaspedaal is meestal de meest ergonomische manier om snelheid te regelen. Het is ook de soepelste om te moduleren. Het is echter moeilijker om over hobbels te beheersen. De remhendel daarentegen bevindt zich aan de buitenkant van het stuur.

Sommige elektrische scooters hebben een gashendel met één snelheid. Om dit te testen, verbindt u de draadconnector van de remhendels van de snelheidscontroller. De controller werkt niet als de remschakelaar is overbrugd.

Ze zijn versnellingloos

Elektrische scooters worden aangedreven door twee hoofdtypen van motoren: gericht en versnellingloos. Gerichte motoren gebruiken een ketting om stroom van de batterij naar het wiel over te dragen, terwijl versnellingspoelloze motoren het wiel rechtstreeks draaien. Gearloze motoren vereisen minder vermogen en hebben een lager koppel, maar zijn ook gemakkelijker te repareren en te onderhouden. Het nadeel van versnellingspoelloze motoren is dat ze de neiging hebben om meer bewegende delen en wrijving te hebben, wat een kortere levensduur betekent.

Een ander voordeel van versnellingloze elektrische scooters is dat ze niet hoeven te worden geklemd. In tegenstelling tot benzine- of diesel-aangedreven scooters, hoeven ze alleen maar af en toe te worden schoongemaakt en hoeven ze niet zo vaak te worden onderhouden. De onderhoudskosten zijn ook lager dan bij brandstof gebaseerde scooters. De meeste scooters van benzine vereisen regelmatig aandacht voor de versnellingsbak, wat voor veel renners een echte pijn kan zijn.

Ze hebben rubberen banden

Hoewel je misschien denkt dat elektrische scooters rubberen banden hebben, is dit niet noodzakelijk het geval. Terwijl de meeste elektrische scooters pneumatische banden gebruiken, gebruiken sommigen een gemengde configuratie van met lucht gevulde en vaste banden. In een dergelijke opstelling is de voorkant meestal met lucht gevuld en is de achterband stevig. Dit ontwerp zal eerder flats krijgen en kan gevaarlijker zijn voor renners.

Terwijl banden op scooters met binnenbuizen in het verleden gebruikelijk waren, gebruiken tegenwoordig meer scooters tubeless banden. Hoewel tubeless banden het potentieel hebben om doorboord te worden, bieden ze een soepelere rit en een betere demping dan een vaste rubbermodellen. Tubeless banden worden vaak gevonden op duurdere elektrische scooters. Ze kunnen ook een grotere ophanging hebben, inclusief lucht- of spoelschokken.

Ze hebben een helm nodig

De snelheid van elektrische scooters maakt ze gevaarlijk om zonder een helm te werken. Ruiters lopen het risico te botsen met andere voertuigen, vaste ornamenten en verborgen gaten. Een topsnelheid van een elektrische scooters kan 50 km/u zijn! Een crash krijgen is pijnlijk, dus het is belangrijk om een helm te dragen.

Elektrische scooters moeten worden gereden door renners die minstens 16 jaar oud zijn. Ze moeten ook verkeerswetten gehoorzamen, zoals overgeven aan voetgangers en een signaal geven om te passeren. Ze moeten ook rechtop worden geparkeerd en niet de rechterkant van andere voertuigen belemmeren. Ze mogen niet -stoepranden, transitstations of gehandicapte parkeerplaatsen blokkeren.