Wat is het verbruik en hoe de batterij opladen van een elektrische fiets

Het verbruik van een elektrische fiets is miniem tegen over het verbruik van een brommer of een auto. Het opladen van een elektrische fiets kost slechts 23 cent per kWh. Dit is heel goedkoop en goed voor uw portemonnee. Om een elektrische fiets op te laden heb jij elektriciteit nodig die uit je accu komt. Als de batterij op is dan moet je hem weer op laden.

Kostprijs opladen elektrische fiets.

Wij maken een berekening van 1 jaar, als jij vijf dagen in de week elke dag met de fiets naar uw werk/school rijdt dan kost het per week gemiddeld 84 cent per week. Op een jaar tijd kost het opladen van je elektrische fiets ongeveer vierendertig euro. Das vele minder dan het verbruik van en brommer of auto.

Hoe duur is de vervangbatterij van een elektrische fiets?

Voordat jij een elektrische fiets koopt, moet je rekening houden dat je na verloop van tijd je batterij moet vervangen. Afhankelijk van het type batterij kan een batterij voor een elektrische fiets tussen de 500 en tot zelfs 1500 keer opgeladen worden. De batterj gaat wel veel minder mee dan een fiets en kost ongeveer tussen de €600 en €800 euro.

Hoe moet ik de batterij in het stopcontact steken. 

Het lijk misschien een eenvoudig hoe jij het moet doen, toch hebben veel mensen er vragen over. Bij sommige elektrische fietsen is de batterij uitneembaar. Op die manier kan jij de batterij thuis, op werk of zelfs aan een oplaadpunt in uw buurt de batterij opladen. Bij andere modellen moet je, uw fiets tot bij het stopcontact brengen.

Hoe moet jij omgaan met de batterij van uw fiets?

Als jij klaar bent met fietsen, dan raden wij aan om de batterij te laten afkoelen.

WIj raden aan om de batterij altijd helemaal op te laden. Zelfs al wordt het aangegeven dat de accu helemaal vol, dan is het toch beter om de accu nog even door te laten laden, omdat het in de laaste fase de accu vaak langzamer laadt dan in het beginfase. Als er staat dat het accu honderd procent is opgeladen dan is het in vergelijkhied maar negentig procent gevuld.

De batterij van uw elektrische fiets moet steeds op kamertemperatuur worden bewaard. Als je uw batterij op koude / vochtige plaats bewaard dan kan er prestatieverlies optreden.

De eerste keer dat je uw batterij oplaad is zeer belangrijk. Bij sommige elektrische fietsen is de batterij volledig opgeladen bij de aankoop en bij andere niet. Vraag altijd meer informatie bij de dealer waar jij uw fiets gaat kopen.

Wij raden u aan bij uw eerste keer het accu leeg te maken. Waarom? Als jij uw batterij voor de eerste keer gaat opladen, terwijl het accu nog helemaal vol is dan kunnen de prestatie van de accu in de toekomst teruglopen.

De eerste keer dat jij kan fietsen begin eerst te fietsen op een lage versnelling en wanneer je eenmaal aan het fietsen ben dan kan je rustig overschakkelen naar een hogere versnelling. Waarom? Als jij direct begint te fietsen op een veel te hoge versnelling dan kan de batterij belast worden waardoor het vele korter meegaat dan door de fabrikant aangegeven tijd.