Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets

Steeds meer mensen kopen een elektrische fiets, maar waarom wat is er zo speciaal aan . Ben jij nog steeds niet overtuigd van het gebruiksgemak van een elektrische fiets? Wij helpen u om deze beslissing te maken. lees hieronder aantal van onze tips !!!

Een elektrische fiets is praktisch omdat:

  •  Het is praktischer in gebruik dat is een van de redenen waarom de elektrische fiets zo populair is geworden.
  • Je kunt gemakkelijker lange afstanden fietsen zonder veel inspanning te leveren
  • Je staat niet in de drukke autoverkeer / geen files
  • Je hebt geen parkeerproblemen , meestal ben jij beter af dan met een auto zeker in stad.
  • Er zijn steeds meer oplaadpunten voor elektrisch fietsen voorzien in Nederland. Hierdoor kan jij steeds grotere afstanden afleggen.
  • Met een elektrische fiets , fiets jij lichter en gemakkelijker zonder extra inspanning dan bij een gewone fiets.
  • Als fietsen met een gewone fiets te zwaar is voor jouw dan is een elektrische fiets een ideale oplossing.
  • Jij bent sneller op uw bestemming dan met een elektrische fiets, het bespaard een hoop tijd.
  • Op de elektrische fiets wordt geen motorrijtuigen- of bromfietsbelasting geheven.

Het is milieu vriendelijker
Een elektrische fiets produceert minder dan twee procent van wat een auto aan C02 uitstoot. Als jij kortere afstanden afgelegd  met een elektrische fiets dat is het vele zuiniger dan vergeleken met een auto. Leg jij kortere afstanden af dan is een elektrische fiets een prima vervanging van een auto, brommer, scooter.  De accu van een elektrische fiets kan prima hergebruikt en gerecycleerd  worden.

Zelfstandigheid in het verkeer

Een elektrische fiets functioneert bij principe gelijk als een gewone hedendaagse fiets. De bewegingen worden in gang gezet door dezelfde trapbewegingen,  het verschil is dan men enkel  bij een elektrische fiets ondersteuning ondersteuning krijgt. Voor vele oudere personen en personen met een beperking geef dit de doorslag als het gaat om nog zelfstandig te kunnen fietsen. En aangezien voor velen persoenen op dat punt autorijden al is afgevallen, zorgt de elektrische fiets ervoor dat deze groep mensen vaak langer mobiel kunnen blijft. De dagelijkse uitstapjes naar bijvoorbeeld bakker, supermarkt of lokale winkel blijven bereikbaar dankzij het gebruik van elektrische fiets, zelfs fietsvakanties zijn nog steeds mogelijk, en ook het bezoek brengen aan familie en vrienden.

Prijs

Een elektrische fiets natuurlijk vele duurder bij aankoop dan de gemiddelde gewone stadsfiets, maar tegenwoordig is het assortiment vele groter. Een elektrische fiets kan jij aankopen in verschillende prijsklassen, het hang vanaf wat jij nodig heb. Jij kan kiezen tussen en fiets waarvan de ketting verwerkt is in de voor-of achterwiel.  Het grootste voordeel dat een elektrische fiets beidt is dat het vele voordeliger is dan andere vervoermiddelen gelijk een auto, scooter, brommer. Het beidt alleen maar voordelen. zo betaal jij geen wegenbelasting, je kan een fiets overal parkeren zonder er voor te betalen voor de parkeermogelijkheden , en het onderhouden van zo’n fiets is vele goedkopen dan bij een auto.De verbruikskosten zeer zijn laag, vooral wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld brandstofkosten van een auto. Een elektrische fiets is een investering maar het heeft ook een lange levensduur en dat maakt het meer waard.

Gezondheid

Ook al fiets jij elektrisch, ben je nog steeds trapbewegingen aan het maken, dat houdt jij actiever daar rijden met een scooter/brommer. Jij fietst ook in het buitenlicht en daarom is een elektrische fiets vele gezonder dan andere voertuigen. Voor oudere personen is het meestal de enige mogelijkheid dat ze nog mobiel kunnen verplaatsen en het is beter om elektrisch te fietsen dan thuisblijven en afstanden te voet te doen. Jij kan nog steeds zo’n fiets als een normale fiets gebruiken en das wel een goede zaak om eens af te wisselen.

Ik hoop dat ik jullie kon inspireren of jij een elektrische fiets ga aanschaffen !!!

Veel fiets plezier xxx koopeenfiets.eu