Wie heeft hier een elektrische fiets gestolen?

7 december, 17:28 • 1 minuut leestijd

LICHTENVOORDE – Deze man loopt langs het fietsenrek bij een supermarkt in Lichtenvoorde.

Hij ziet de elektrische fiets die op slot staat en kijkt of de wal vrij is, want hij wil deze e-bike. Met de valse sleutel was hij waarschijnlijk snel bij de buit.

Herkent u de man? Bel dan 0800-6070 of (anoniem) 0800-7000. Zaaknummer: 2022460342. Liever een tipformulier invullen? Klik dan hier.

E-bike gestolen in Lichtenvoorde

Hoeveel kogeldruk voor 2 elektrische fietsen?

Deze maximale kogeldruk varieert van auto tot auto, maar ligt meestal tussen de 45 kg voor kleine auto’s en 75 kg voor grotere automodellen.

Hoeveel wegen 2 elektrische fietsen? Ongeveer 5 kg zwaarder dan een gewone fiets. Afhankelijk van onder andere het materiaal weegt een normale fiets tussen de 16 en 21 kg. Zonder de accu weegt de e-bike zo’n 24 kilogram, want de motor weegt natuurlijk nogal wat. Naast de accu komt er nog eens 2,5 tot 3,5 kg bij, afhankelijk van het type accu dat je hebt.

Welke auto is geschikt voor 2 elektrische fietsen? Naast de Renault Captur springen ook de nieuwste Hyundai I20 en Kia Rio in het oog. Maar de minimaal gewenste kogeldruk zul je vooral in het middenklasse segment moeten zoeken.

Hoe zwaar mogen fietsen wegen op een fietsendrager van 20 kg bij een maximale kogeldruk van 50 kg?

Stel dat uw fietsendrager 20 kg weegt en de maximale kogeldruk van uw trekhaak is 70 kg, dan mogen uw fietsen samen maximaal 50 kg wegen (70-20 = 50 kg. Een elektrische fiets weegt gemiddeld tussen de 23 en 28 kg. Normaal weegt de fiets tussen 15 en 18 kilogram.

Wat is het gewicht van de fietsendrager op de trekhaak? Deze maximale kogeldruk varieert van auto tot auto, maar ligt meestal tussen de 45 kg voor kleine auto’s en 75 kg voor grotere automodellen. Te hoge kogeldruk door overgewicht zorgt voor overmatige belasting van de ophanging en trekhaakverbinding van de auto.

Hoeveel gewicht mag er op de fietsendrager? De meeste fietsenrekken gebruiken een gewicht van 50 kg. Als u 2 elektrische fietsen van 23 kg meeneemt, bestaat de kans dat de fietsendrager dit niet aankan. Het is verstandiger om de fietsen 1 voor en 1 achter op de stationwagen te splitsen.

Hoe je elektrische fiets op slot zetten?

Het is het beste om het slot door het voorwiel en frame te halen en het vervolgens ergens aan te bevestigen. Het voorwiel is eenvoudig te verwijderen. Ook goed om te weten: fietsendieven vernielen het slot vaak vlak bij de grond. Probeer dus het slot zo goed mogelijk vast te zetten.

Hoe beveilig ik mijn fiets tegen diefstal? We geven je een paar tips:

  • Zet je fiets altijd op slot, ook al is het maar voor even.
  • Gebruik 2 sloten: een inbouwbeugelslot en een hangslot.
  • Gebruik geen combinatiesloten, dunne kettingen of kabels. …
  • Bevestig je fiets met het frame aan een vast object zoals een fietsenrek, paal (geen verkeer), hek…

Hoe zet je je elektrische fiets het beste op slot? Om een ​​e-bike goed op slot te zetten komt meer kijken dan het meegeleverde ringslot. Koop daarom altijd een tweede en eventueel een derde slot. Wanneer sloten van hoge ART-kwaliteit worden gebruikt, zijn deze moeilijk te doorbreken. Dit geldt zeker wanneer er voor verschillende sloten wordt gekozen.

Hoe werkt een fiets slot?

Dit type kabelslot heeft zelf geen slothuis, maar maakt bij een vast ringslot één of twee openingen die een opening hebben voor deze kabel. Als je de kabel eenmaal om het frame hebt gewikkeld, en bij voorkeur om een ​​vast object als je de fiets parkeert, druk je de kabel in het ringslot en hij zit helemaal vast.

Hoe wordt het kettingslot gebruikt? Een kettingslot bestaat uit een ketting van metalen schakels en een gesp. De sluiting is aan de ketting bevestigd of is een onafhankelijke sluiting. Metalen schakels zijn vaak gemaakt van gehard staal. Een stand-alone slot kan vaak als los slot gebruikt worden.

Welk slot voor elektrische fiets verzekering?

Verzekeraars als HEMA en Unigarant stellen dat voor diefstalvergoeding de fiets of e-bike op slot moet zijn met een ART-goedgekeurd slot met (minimaal) twee sterren. Daarom is het ART-2 fietsslot voldoende voor zowel gewone als elektrische fietsen.

Welk fietsslot beschermt jouw fiets het beste? De ketting wordt beschouwd als het veiligste fietsslot. Het slot bestaat uit een ketting en een gesp. Deze sluiting kan zowel een los slot als een vaste sluiting zijn. De schakels van het kettingslot zijn gemaakt van gehard staal.

Welke sloten hebben een ART-goedkeuring? Stichting ART test, inspecteert en certificeert alle sloten die in Nederland op de markt komen. Dit geldt voor alle soorten sloten: ringsloten, kettingsloten, kettingsloten, knevelsloten, schijfremsloten, kabelsloten en insteeksloten (alleen voor fietsen).

Kun je je rijbewijs kwijtraken op de fiets?

Raak ik mijn rijbewijs kwijt als ik onder invloed van dronkenschap door de politie wordt aangehouden? De politie kan uw rijbewijs niet innemen als u wordt aangehouden voor rijden onder invloed. U kunt een rijverbod van enkele uren krijgen.

Wat als je dronken fietst? Ja, ook als fietser kunt u een boete of een rijverbod krijgen. Als fietser mag je ongeveer twee glazen alcohol drinken. Dit komt overeen met 0,5 promille.

Kun je je rijbewijs kwijtraken als je te hard rijdt? De politie neemt je rijbewijs af als je door aan de kant te zetten de lokale snelheidslimiet met 50 km per uur overschrijdt. Maar als je (meer dan) 50 km de maximumsnelheid hebt overschreden, kun je daarna je rijbewijs kwijtraken.

Wat is de boete voor dronken fietsen?

Het is verboden om dronken te fietsen. Volgens de wet ben je een bestuurder, ook als je op een fiets rijdt. Heeft u 0,54 per duizend alcohol of meer in uw bloed? Dan kun je een boete krijgen van 200 euro.

Wat is de straf voor dronkenschap? Rijden onder invloed = straf Als je tijdens de politiecontrole een plus ‘ontsloeg’ (je hebt meer dan 0,5 promille alcohol op), krijg je direct een rijverbod van drie tot zes uur. Daarnaast moet u direct een boete betalen van minimaal € 137,50, maar dat kan ook € 2.000 of meer zijn.

Welke straf voor te veel alcohol? Bij een breathalyzer van 0,22 en minder dan 0,35 mg/l uitgeademde alveolaire lucht of een bloedanalyse van 0,5 en minder dan 0,8 g/l riskeer je een boete van 200 tot 4000 euro. 0,35 mg/l of meer en 0,8 promille of meer: ​​Boete van 1.600 tot 16.000 euro.

Kun je je rijbewijs voor altijd kwijtraken?

De rechter beslist over intrekking van het rijbewijs De tijd dat u uw rijbewijs bent kwijtgeraakt vóór de zitting wordt van deze termijn afgetrokken. U kunt uw rijbewijs ook voor altijd kwijtraken.

Hoe groot is de kans dat u uw rijbewijs terugkrijgt? Wanneer een rijbewijs is ingetrokken van een bestuurder die korter dan 5 jaar een rijbewijs heeft (beginnende bestuurder), is de kans op succes bij het terugkrijgen van het rijbewijs via de bezwaarprocedure groot, zolang het alcoholgehalte niet hoger zijn dan 570 µg/l.

Kan het CBR uw rijbewijs intrekken? Uw rijbewijs wordt automatisch ongeldig in een van de volgende situaties: U bent binnen 5 jaar 2 keer veroordeeld voor rijden onder invloed van alcohol. Bij de 2e overtreding moet het alcoholgehalte hoger zijn dan 1,3 promille. U weigert mee te werken aan een blaastest (blaastest of bloedonderzoek).